Ειδησεογραφικό site

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Σάλαχ Αμπντεσλάμ είχε συλληφθεί στην Ολλανδία για κάνναβη

38

Μια ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί σταμάτησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τρεις φορές το όχημα με το οποίο διέφυγε από το θέατρο Μπατακλάν, μετά το αιματοκύλισμα, ο καταζητούμενος Σάλαχ Αμπντεσλάμ, η αστυνομία της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί για κατοχή κάνναβης!

Κι όμως, σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για τον ρόλο του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ολλανδία στη διάρκεια ενός τροχαίου ελέγχου για κατοχή κάνναβης.

«Συνελήφθη στη διάρκεια ενός τροχαίου ελέγχου ρουτίνας στις αρχές Φεβρουαρίου», δήλωσε μια εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι κατά την έρευνα του αυτοκινήτου βρέθηκε μικρή ποσότητα κάνναβης.

Ο Σάλαχ, που συνοδευόταν από έναν από τους αδελφούς του και ένα ακόμη πρόσωπο, κατευθυνόταν νότια και επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο με πινακίδες Βελγίου όταν υποβλήθηκαν σε τροχαίο έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο A27. Ωστόσο, αφού πλήρωσε πρόστιμο 70 ευρώ, συνέχισε τον δρόμο του.

«Όπως προβλέπεται βάσει της διαδικασίας, οι ταυτότητες του Σάλαχ και των συνεπιβατών του ελέγχθηκαν προσεκτικά», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ολλανδική αστυνομία και προσθέτει: «Ο Αμπντεσλάμ δεν βρισκόταν στο σύστημα άρα δεν υπήρχε καμία νομική βάση για να διεξαχθεί μια πιο ενδελεχής έρευνα».

«Η κάνναβη κατασχέθηκε και ο Αμπντεσλάμ έφυγε αφού πλήρωσε ένα πρόστιμο 70 ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ποιο από τα αδέλφια του Σάλαχ ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ συμβούλευσε χθες τον αδελφό του να παραδοθεί. Ο ίδιος συνελήφθη για λίγο αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του, ενώ το τρίτο από τα αδέρφια, ο Ιμπραχίμ Αμπντεσλάμ, ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.