Ειδησεογραφικό site

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Αμπντεσλάμ κρύβεται στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τη Dailymail

53

Υπό τη βαριά σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και τον φόβο για νέο «χτύπημα« των τζιχαντιστών στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, νέες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ έρχονται στη δημοσιότητα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Dailymail, ο 26χρονος τρομοκράτης που του οποίου ο ρόλος στις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι θεωρείται κομβικός, πιστεύεται ότι βρίσκεται στο Βέλγιο και ότι έχει επικοινωνήσει τρεις φορές με φίλους του μέσω Skype, προκειμένου να τον βοηθήσουν να γυρίσει πίσω στη Συρία.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι δύο φίλοι του τζιχαντιστή είπαν στον αδελφό του Μοχάμεντ, ότι μίλησαν μαζί του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Δεν πιστεύω ότι βρίσκεται μακριά» υποστήριξε σχετικά ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, προτρέποντας τον αδελφό του να παραδοθεί στις Αρχές.

adelfos-tromoktati-mohamedΟ αδελφός του 26χρονου τρομοκράτη, Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ

Ο 26χρονος τρομοκράτης κατοικούσε για αρκετά χρόνια στις Βρυξέλλες και θεωρείται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των επιθέσεων στη Γαλλία, την περασμένη εβδομάδα.

Από τότε παραμένει άφαντος, με την αστυνομία να επισημαίνει ότι φοβάται να παραδοθεί, σκεπτόμενος τα αντίποινα που θα υποστεί μετά από αυτό από το ISIS, από τους θυμωμένους αρχηγούς της οργάνωσης.

Ο τρομοκράτης, σύμφωνα με τις αρχές, έχει αλλάξει το όνομά του, χρησιμοποιώντας το Γασίν Μπαγκλί, ενώ φωτογραφίες του που κυκλοφόρησαν στον διεθνή Τύπο τον απεικονίζουν καμουφλαρισμένο, με περούκα και γυαλιά.

katazitoumenos-tromokratis

Τα σχόλια είναι κλειστά.