Ειδησεογραφικό site

Ο Κασιδιάρης ζητάει την αποφυλάκισή του: Δεν είμαι βίαιος -Χαστούκισα τους ρεπόρτερ γιατί αγανάκτησα

63

Προσφυγή κατά του εντάλματος κράτησης του κατέθεσε στο δικαστικό συμβούλιο, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του, αφού όπως υποστηρίζει δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να σταθεί νομικά η προφυλάκισή του με βάση «τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του» και δηλαδή του βίαιου, όπως αναφέρεται από τις ανακρίτριες χαρακτήρα του, γιατί όλα τα περιστατικά τα οποία αναλύουν στο σκεπτικό της κράτησης του ήταν γνωστά από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν απολογήθηκε.

«Ιδιαίτερα δε, με ενοχλεί» λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης «το γεγονός ότι γίνεται μία ακόμη φορά αναφορά σε καταθέσεις πολιτικών μου αντιπάλων για τα περί βίαιου χαρακτήρα μου, όταν είναι γνωστό πόσες φορές έχουν μεταβληθεί σε ρινγκ η βουλή και τα τηλεοπτικά πάνελ από βουλευτές όλων των κομμάτων με αχαρακτήριστες εκφράσεις, ύβρεις και απειλές».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος βουλευτής αναφέρεται και στο περιστατικό αμέσως μετά την απολογία του τον περασμένο Οκτώβριο, όταν βγαίνοντας ελεύθερος από το γραφείο του ανακριτή Γεωργουλέα άρχισε να μοιράζει χαστούκια σε κάμερα μαν και φωτορεπόρτερ. Πως δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά; Οφειλόταν,υποστηρίζει,στην αγανάκτησή του, όταν του φόρεσαν χειροπέδες, του ασκήθηκε δίωξη και απολογήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί άρση ασυλίας, αλλά και λόγω της διαπόμπευσης του από τα Μ.Μ.Ε.

«Ήταν μια στιγμή αγανάκτησης, δεν πρέπει δε να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή η αγανάκτηση αυτή μετά την απίστευτη κόπωση, που είχα υποστεί, εκδηλώθηκε και προκλήθηκε από την βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου από τους φωτορεπόρτερ που με ακολουθούσαν και με φωτογράφιζαν χωρίς την θέλησή μου» λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητά μάλιστα να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στο συμβούλιο εφετών προκειμένου να αναπτύξει τους λόγους για τους οποίους ζητεί την αποφυλάκισή του. Ίσως εξηγήσει στους δικαστές του συμβουλίου τους λόγους που τον οδήγησαν να χαστουκίσει την Λιάνα Κανέλλη, να είναι επικεφαλής τάγματος εφόδου στο κέντρο της Αθήνας μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, αλλά και για τους λόγους που ο Νίκος Μιχαλολιάκος τον «έχρισε» εκπαιδευτή των νεοσύλλεκτων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.