Ειδησεογραφικό site

Ο ιταλικός Τύπος για την δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή

40

Μέρος του ιταλικού τύπου αναφέρεται στην διαδικασία της Προεδρικής εκλογής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Οι 168 ψήφοι υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, «είναι ένα αποτέλεσμα θετικότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχει λίγες περισσότερες ελπίδες, τώρα, να καταφέρει να τετραγωνίσει τον κύκλο κατά την τρίτη ψηφοφορία, η οποία έχει ορισθεί για τις 29 Δεκεμβρίου, όταν θα αρκούν 180 ψήφοι», γράφει ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα» Έττορε Λιβίνι.

«Όλη η Ευρώπη περιμένει την ψηφοφορία αυτή με κομμένη την ανάσα: αν ο νέος Πρόεδρος δεν εκλεγεί ούτε κατά την τρίτη ψηφοφορία, η Ελλάδα θα προσέλθει στις κάλπες στα τέλη Ιανουαρίου, για πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Και σε όλα τα γκάλοπ (έστω και με μια διαφορά που μειώνεται ελαφρά) διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, η οποία είναι έτοιμη να θέσει υπό αμφισβήτηση τις συμφωνίες με την Τρόικα», προσθέτει η «Λα Ρεπούμπλικα».

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Ιl Sole 24 Ore», το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί πρόοδο σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, αλλά οι παρατηρητές είχαν αναφερθεί, στις προβλέψεις τους, σε 170 ψήφους. Η εφημερίδα του Μιλάνου κάνει αναφορά, παράλληλα, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, με το οποίο δεσμεύθηκε, σε περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου, να προκηρυχθούν εκλογές τον Φθινόπωρο του 2015 και αναφέρθηκε, ταυτόχρονα, στη δυνατότητα να διευρυνθεί η σύνθεση της κυβερνητικής ομάδας.

«Το χρηματιστήριο της Αθήνας παρακολουθεί με αγωνία την όλη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και αργά σήμερα το πρωί παρουσίαζε απώλειες της τάξης του 2,43%», αναφέρει η Sole 24 Ore.

Τα σχόλια είναι κλειστά.