Ειδησεογραφικό site

Ο Εργντογάν κατσάδιασε τους Τούρκους που γιούχαραν τον ελληνικό εθνικό ύμνο

33

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι A Haber την απαράδεκτη συμπεριφορά Τούρκων οπαδών κατά την διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκίας – Ελλάδας, στις 17 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Τον αγώνα είχε παρακολουθήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Την ώρα της ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου και, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός κατευθυνόταν στην θέση του στις εξέδρες, κάποιοι Τούρκοι οπαδοί άρχισαν να γιουχάρουν, οι ίδιοι συνέχισαν την απαράδεκτη συμπεριφορά τους όταν ο διαιτητής του αγώνα έδωσε το σύνθημα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Παρισιού.

Ο Ερντογάν επέλεξε να μην αναφερθεί στο θέμα της τήρησης ενός λεπτού σιγής, αλλά ήταν λάβρος εναντίον των Τούρκων οπαδών σε ό,τι αφορά τις αποδοκιμασίες για τον ελληνικό εθνικό ύμνο. «Είναι απίστευτο, δεν είμαστε ένα έθνος που δεν μπορεί να δείξει σεβασμό στον εθνικό ύμνο μιας άλλης χώρας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα γονίδια αυτού του έθνους. Πώς θα το αντιμετωπίζαμε, αν οι άλλοι έκαναν το ίδιο σε εμάς; Το τουρκικό έθνος δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι στους επισκέπτες του, όποιοι και αν είναι αυτοί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), που ήταν παρών στον αγώνα, οι Τούρκοι οπαδοί φώναζαν «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος), ενώ, ακούστηκαν και εθνικιστικά συνθήματα, καθώς και συνθήματα υπέρ του Ερντογάν. Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι δεν έχει γίνει σαφές, αν οι οπαδοί αποδοκίμαζαν τους «ιστορικούς αντιπάλους» της Τουρκίας, τους Έλληνες, ή αν ήθελαν να εκφράσουν την στήριξή τους στους ισλαμιστές τρομοκράτες του Παρισιού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.