Ειδησεογραφικό site

Ο επίμονος ποδηλάτης και τα ΜΑΤ – Το βίντεο που τα «σπάει» στο διαδίκτυο

30

Ανάμεσα στα επεισόδια, τις καταστροφές, τις βόμβες μολότοφ, τα χημικά και τις σπασμένες βιτρίνες το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας είχε και ορισμένες ιδιαίτερες στιγμές με σπαρταριστούς διαλόγους ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.

Μια από αυτές έχει πρωταγωνιστή έναν μεσήλικα ποδηλάτη ο οποίος διεκδικεί επιμόνως από τα ΜΑΤ να τον αφήσουν να περάσει τον φραγμό που έχουν δημιουργήσει προκειμένου να επιστρέψει σπίτι του.

Στο άκουσμα της απαγόρευσης για λόγους ασφαλείας του ιδίου, ο επίμονος ποδηλάτης απαντά: Αφήστε με να περάσω η προστασία μου ελέγχεται από εμένα.

Απευθυνόμενος στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους στο σημείο που ακούνε τον διάλογο ο ποδηλάτης ακούγεται να τους λέει: «Νομίζουν ότι είμαι μα…κας και δεν μπορώ να προστατεύσω τον αυτό μου από τα επεισόδια».

Όταν, μάλιστα, κάποιος από τους αστυνομικούς τον σπρώχνει λέγοντας του ότι τον χτύπησε, τότε ο επίμονος ποδηλάτης απαντά: όχι εγώ το ποδήλατό μου.

Όπως, όμως, αποδεικνύεται ο πρωταγωνιστής του βίντεο είναι και ταπεινός αφού όταν γίνεται δέκτης χειροκροτημάτων ζητά από το «κοινό» του να σταματήσει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.