Ειδησεογραφικό site

Ο εγκέφαλος της σπείρας που διακινούσε ηρωίνη ήταν και στη λίστα Λαγκάρντ!

29

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται όσο συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών διωκτικών αρχών για την τρομακτική υπόθεση της σπείρας που είχε στην κατοχή της πάνω από ένα τόνο ηρωίνης, ναρκωτικά τα οποία προσπαθούσε να διακινήσει στην Αθήνα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ενώ οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να συλληφθούν όλα τα μέλη της σπείρας που έκρυβε πάνω από ένα τόνο ηρωίνης σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, αποκαλύπτεται ένα στοιχείο που φανερώνει την πρόθεση των εμπόρων να νομιμοποιήσουν τα χρήματα που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Ο 40χρονος Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο εφοπλιστής που θεωρείται εγκέφαλος τησ σπείρας που διακινούσε την ηρωίνη αξίας τουλάχιστον 50 εκατ.ευρώ, έπειτα από διασταυρώσεις αποκαλύφθηκε ότι είναι μεταξύ των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και ελέγχονται για πιθανή φοροδιαφυγή.

Είναι η πρώτη φορά που η λίστα Λαγκάρντ συνδέεται άμεσα με άτομα που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών.

Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ό,τι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση, για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 11 άτομα ανάμεσά τους ο εφοπλιστής, ο 40χρονος Ευθύμιος Γιαννουσάκης, η σύζυγός του και κόρη του εμπόρου διαμαντιών ο 15χρονος γιος τους καθώς και πέντε Τούρκοι βαρόνοι.

Επιπλέον ένας Αλβανός υπήκοος, που εμπλέκεται στην υπόθεση παραδόθηκε αυτοβούλως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βίλα της Φιλοθέης, στην οποία κατασχέθηκε η μισή ποσότητα της ηρωίνης, ανήκε στον έμπορο διαμαντιών η κόρη του οποίου είναι η πρώην σύζυγος του εμπλεκόμενου εφοπλιστή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.