Ειδησεογραφικό site

Ο δρόμος του μεταξιού οδηγεί στο Ηρώδειο

32

 

Στην Αθήνα και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα κάνει φέτος, για πρώτη φορά, μια μικρή στάση η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας και ο εξαιρετικός της μαέστρος Long Yu. Στο πλαίσιο της περιοδείας της με τίτλο «Ο δρόμος του μεταξιού», η ορχήστρα έχει εντάξει και την Αθήνα δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου αλλά και τους τουρίστες να απολαύσουν ένα τελείως διαφορετικό μουσικό θέαμα.

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου οι ταλαντούχοι μουσικοί της ορχήστρας και ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της, Long Yu, θα ερμηνεύσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τους διάσημους «Πολοβτσιανούς Χορούς» από την όπερα «Πρίγκηπας Ιγκόρ» του Αλεξάντερ Μποροντίν, το Κοντσέρτο για βιολί των He Zhanhao και Chen Gang και την Ενάτη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας έχει κερδίσει τα τελευταία 14 χρόνια -από το 2000 όπου ιδρύθηκε- την αναγνώριση του φιλόμουσου κοινού τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό. Αποτελούμενη από έναν μεγάλο αριθμό σπουδαίων μουσικών που δουλεύουν μαζί με πάθος και αποφασιστικότητα, φιλοδοξεί να αποτελέσει την καλύτερη ορχήστρα στην Κίνα και μία από τις σπουδαιότερες τόσο στην Ασία όσο και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Η ορχήστρα είναι στην ουσία η μετεξέλιξη της “China Broadcasting Symphony Orchestra” που δραστηριοποιούνταν για χρόνια στη χώρα και έδωσε την πρώτη της συναυλία το 2000. Πάντα με τον Long Yu στο πόντιουμ, το 2001 πραγματοποίησε την πρώτη της περιοδεία και έπαιξε σε χώρες όπως η Ταϊβάν, ενώ το 2002 επέκτεινε τις εμφανίσεις της στην Ιαπωνία και την Κορέα. Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κοινό η ορχήστρα έπαιξε το 2005 όπου επισκέφτηκε 25 χώρες, ανάμεσά τους και κάποιες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.