Ειδησεογραφικό site

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης συνεχάρη τον Τσίπρα χωρίς… τη γραβάτα του

35

Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρούν για την εκλογή του ήταν και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ντε Μπλάζιο, ο δήμαρχος τον επαίνεσε για τη σημασία που έδωσε κατά την εκστρατεία του στο θέμα της ανισότητας, τονίζοντας ότι η αμερικανική πόλη είναι αλληλέγγυη στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο ντε Μπλάζιο θέλησε μάλιστα να αστειευτεί με το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν βάζει γραβάτα, αναρτώντας στον λογαριασμό του Δημαρχείου στο twitter μια φωτογραφία να δείχνει τον ίδιο στο γραφείο του να μιλά στο τηλέφωνο χωρίς γραβάτα και με το σχόλιο: «Επαινώντας τη νίκη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο μίλησε χωρίς γραβάτα σήμερα το πρωί μαζί του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του δημάρχου αναφέρει για την επικοινωνία ντε Μπλάζιο-Τσίπρα:

«Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο τηλεφώνησε την Πέμπτη το πρωί στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του, αλλά και να τον επαινέσει επειδή ανέδειξε δυναμικά το θέμα της ανισότητας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο δήμαρχος εξέφρασε την αλληλεγγύη της Νέας Υόρκης προς την Ελλάδα στον κοινό αγώνα κατά της ανισότητας, και σχολίασε πώς η νίκη του πρωθυπουργού στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους προοδευτικούς όλου του κόσμου. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Νέα Υόρκη και την χαρακτήρισε ως μια από τις πιο θαυμαστές πόλεις στον κόσμο. Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον δήμαρχο να επισκεφθεί την Ελλάδα και ο δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον στο να το πραγματοποιήσει στο μέλλον».

Τα σχόλια είναι κλειστά.