Ειδησεογραφικό site

Ο γραμματέας-ράπερ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Διαβάστε το βιογραφικό του

30

Ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος εξελέγη ομόφωνα ο νέος γραμματέας του Κ.Σ. της  Νεολαίας Συρίζα στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στη Μεταμόρφωση.

Πήγε στο 2ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Μεταμόρφωσης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας& Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα «Αυγή» ως εξωτερικός συνεργάτης για το περιοδικό ένθετο «Παιδεία & Κοινωνία», έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα site και έντυπα. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας στον Πανεπιστημιακό χώρο ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα 2006-2007 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος.

Τον Δεκέμβρη του 2008 βρέθηκε στους δρόμους με χιλιάδες νέους για να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Έχει ενεργή παρουσία σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα της γενιάς του, από το κίνημα των πλατειών μέχρι το αντιφασιστικό κίνημα. Το 2011 συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη του ευρωπαϊκού δικτύου αριστερών και δημοκρατικών νεολαίων (Endyl). Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και  μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλο πάθος του νέου γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι η μουσική και συγκεκριμένα η ραπ.

Μάλιστα στο «YouTube» έχει αναρτηθεί ένα βίντεοκλιπ του 2013 στο οποίο ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος τραγουδάει με τους «Salto Mortal» το κομμάτι «Η Ελπίδα μου Απόψε».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.