Ειδησεογραφικό site

Ο Γιούνκερ «κλείνει το μάτι» στις 13.000 προσλήψεις που ζητά ο Κουρουμπλής

37

Κατόπιν εντολής του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα συσταθεί ομάδα εργασίας για να εξετάσει το ελληνικό αίτημα του υπουργείου Υγείας, για 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και οι αρμόδιοι επίτροποι, εξέτασαν και είδαν πολύ θετικά το αίτημα του ελληνικού υπουργείου Υγείας και την πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού κ. Κουρουμπλή.

Να υπενθυμίσουμε πως το υπουργείο Υγείας, για τη στήριξη του ΕΣΥ, ανέπτυξε σχέδιο δράσης για 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ. Το σχέδιο δράσης υπέβαλε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και σε τρεις αρμόδιους Επιτρόπους, σήμερα, στο πλαίσιο της μετάβασης του στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ.

Πρόκειται για ένα σχέδιο αντιμετώπισης των δραματικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις δομές του Συστήματος Υγείας και στην υγεία των πολιτών που σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνδρομή ειδικών δράσεων. Η ελληνική πρόταση επικεντρώνεται στην άμεση στελέχωση του ΕΣΥ αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της απασχόλησης νέων επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.