Ειδησεογραφικό site

Ο γερμανικός Τύπος για το «ναυάγιο» των συζητήσεων

32

Στο «ναυάγιο» των χθεσινών συζητήσεων για την επίτευξη συμφωνίας αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Η Die Welt έχει τίτλο «Η διαμάχη για την Ελλάδα βαραίνει τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ» και στο άρθρο επισημαίνεται ότι πριν την έναρξη σήμερα της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο να βρουν λύση στην επικίνδυνη κρίση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται διπλωμάτες, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τους επικεφαλής των θεσμών ζήτησε επιμήκυνση των χρεών της Ελλάδας προς τον ΕΜΣ, κάτι που οι πιστωτές αρνήθηκαν.

Σε δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι η επιθυμία της Αθήνας για αναδιάρθρωση του χρέους της είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά της η Die Zeit σημειώνει ότι «οι νυχτερινές διαβουλεύσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόοδο», και προσθέτει ότι παρότι οι συζητήσεις διήρκεσαν ως αργά το βράδυ δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Συμπληρώνει όμως ότι οι υπουργοί Οικονομικών χρειάζονται μια βάση για συμφωνία ως σήμερα το μεσημέρι.

Λίγες ώρες απομένουν για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine και σημειώνει ότι δεν έγιναν γνωστά επισήμως τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων. Όπως αναφέρει από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι η Αθήνα μένει σταθερή στις θέσεις της.
Η FAZ στο δημοσίευμα τονίζει ότι ήδη από χθες το απόγευμα, πριν τη σύνοδο του Eurogroup, είχε διαφανεί ότι θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία καθώς οι θεσμοί είχαν ζητήσει από την Αθήνα να προχωρήσει σε βελτιώσεις στις προτάσεις της, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε.

«Η βασανιστική αναζήτηση για έναν συμβιβασμό» έχει τίτλο η Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι προφανώς ο Τσίπρας σχεδιάζει συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών κρατών, ενώ επισημαίνει ότι ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης είναι λίγος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.