Ειδησεογραφικό site

Ο Βούτσης το παραδέχθηκε: Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο

46

Στην παραδοχή πως το email του Γκίκα Χαρδούβελη με στόχο την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ήταν «πολύ λιγότερο επώδυνο» προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Πέμπτη υπογράμμισε πως βλέπει το ποτήρι «μισοάδειο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  και αναφερόμενος στο σχέδιο που παρουσίασαν οι Θεσμοί στον  Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βούτσης είπε χαρακτηριστικά πως «το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο» και ότι «ο Σαμαράς δεν το είχε φέρει στη Βουλή».

Ωστόσο, την ίδια ώρα δήλωσε αισιόδοξος γιατί, όπως ανέφερε, βλέπει το ποτήρι το μισοάδειο, ενώ παραδέχτηκε επίσης πως κανείς δεν μπορεί να το δει μισογεμάτο γιατί «δεν μπορεί να είναι βάση συζήτησης το κείμενο που παρουσιάστηκε άρχισαν να βάζουν και μέτρα που είχαν ψηφιστεί από τη ΝΔ» αφού «έγινε φανερό ότι η συζήτηση σε οικονομικοτεχνικό επίπεδο είχε κλείσει».

«Θέλουν το ΔΝΤ για να τίθενται ζητήματα όπως το εργασιακό και τα ασφαλιστικά για να μην υπάρχει σύγκλιση σε αυτά τα μέτρα, όμως το ΔΝΤ από την άλλη θέλει βιώσιμο χρέος», είπε στη συνέχεια ο κ. Βούτσης, ενώ χαρακτήρισε ως «παράταση στην πολιτική διαπραγμάτευση και τον ρεαλισμό» τη νέα συνάντηση Τσίπρα και Γιούνκερ -που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες- καθώς, όπως σημείωσε, «φάνηκε ότι οι μεταξύ τους διάφορες δεν ήταν εύκολο να γεφυρωθούν».

Παράλληλα, ο υπουργός κατηγόρησε τους δανειστές αναφέροντας ότι από την πλευρά τους υπάρχει έλλειψη αυτοκριτικής και ασάφεια, ενώ όπως σημείωσε, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει αρκετές υποχωρήσεις.

«Χρειαστήκαμε χρόνο για να πολιτικοποιηθεί ένα ζήτημα που εξαρχής θέλανε να το ρίξουν σε τεχνικά κλιμάκια, είναι ένα ζήτημα που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αρκετές υποχωρήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει έλλειψη αυτοκριτικής και ασάφεια», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά στην καταβολή της πρώτης δόσης του Ιουνίου στο ΔΝΤ, ο υπουργός παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί  ότι θα αποπληρωθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.