Ειδησεογραφικό site

Ο Βενιζέλος καθαίρεσε απο την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κακλαμάνη και άλλους «ανεπιθύμητους»

29

Μπορεί να είναι, όπως λέει, υπ’ ατμόν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού – για τον Μάιο – ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρά σε εκκαθαρίσεις στελεχών και μάλιστα ιστορικών.

Εντελώς αιφνιδιαστικά ο κ. Βενιζέλος αφαίρεσε, μετά τις εκλογές, από τη λίστα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος έξι στελέχη: Τους Απόστολο Κακλαμανη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη. Οι δυο τελευταίοι, που είχαν εκλεγεί με σταυροδοσία στο συνέδριο του 2013, διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αποτέλεσμα να επανέλθουν.

Οι υπόλοιποι τέσσερις όμως παραμένουν εκτός για άγνωστο λόγο, αν και κάποιοι εκτιμούν οτι ο κ. Βενιζέλος, θελει να εκκαθαρίσει το ηγετικό όργανο του Κινήματος, από στελέχη των οποίων οι απόψεις κινούνται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κομμα του Γιώργου Παπανδρεου (για τις περιπτώσεις Κακλαμανη, Τριανταφυλλου), από στενούς πολιτικούς φίλους της Φωφης Γεννηματα (ο κ. Όθωνας θεωρείται ο οργανωτικός της σύμβουλος) ή από παράγοντες που φλερτάρουν με την ιδέα στρατηγικής σύμπλευσης με την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ (Τσιόκας).

Σημειωτέον ότι και οι τέσσερις συμμετείχαν εξ οφίτσιο στην κεντρική επιτροπή ως βουλευτές τότε (το 2013) ή πρώην βουλευτές, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου 2012, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει τον Ιούνιο. Ο αποκλεισμός πάντως από τη σημερινή κεντρική επιτροπή δεν ίσχυσε για όλους τους πρώην βουλευτές, δεν υπήρξε δηλαδή η εφαρμογή ενός γενικού κανόνα για πρώην βουλευτές, παρά μόνον επιλεκτικά «χτυπήματα», με αυτές τις καθαιρέσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.