Ειδησεογραφικό site

Ο Αμερικανός πρέσβης εύχεται «να επιμείνει η κυβέρνηση» και «να τα αλλάξει όλα»

32

Τις ελπίδες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να «αντέξει» η ελληνική κυβέρνηση, για να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, εξέφρασε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Πιρς.

Σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του στο δημόσιο βίο, με αφορμή την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Πιρς έκλεισε την ομιλία του στα αγγλικά, χρησιμοποιώντας με μία φράση, που αποδόθηκε ως «ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει και να συνεχίσει τις προσπάθειές της» -κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και ως «ευχή» για την παραμονή της παρούσας κυβέρνησης στο «πηδάλιο» της χώρας.

Ο κ. Πιρς τόνισε ότι  «η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα επανήλθε με εκπληκτικά κατορθώματα. Το 2015 θα είναι ο πρώτος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός».

Ανέφερε, δε, πως «οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Η Ελλάδα έχει ανακτήσει 12 θέσεις από την ανταγωνιστικότητά της» και υποστήριξε πως «οι αμερικανικές επιχειρήσεις ζητούν να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».

Αυτή η πρόοδος είναι σημαντική, ανέφερε, αλλά επισήμανε ότι «οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μία νύχτα: χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη για την ανάπτυξη, που τώρα ξεκινά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.