Ειδησεογραφικό site

Ουρές στις εφορίες για να γλιτώσουν φόρους οι πολίτες

33

Επέστρεψαν οι «ουρές» στις εφορίες, καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν μαζικά λίγο πριν τα τέλη τα χρονιάς για να καταθέσουν δικαιολογητικά και να γλιτώσουν ό,τι μπορούν από του φόρους που καλούνται να πληρώσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Με βάση τον νέο κρατικό προϋπολογισμό πρέπει να το δημόσιο  να μπορέσει να εισπράξει μέσα στον τρέχοντα μήνα περί τα 7,5 δισ. ευρώ συνολικά, αλλά χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν βάλει σε δράση τα δικά τους… σχέδια.

Τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται ο όγκος των φορολογουμένων που διαγκωνίζονται στις ουρές με σκοπό:

–          να καταθέσουν πινακίδες των ΙΧ τους για να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

–          να ζητήσουν βεβαιώσεις μη οφειλής τελών κυκλοφορίας για να αποσύρουν ή να μεταπουλήσουν το όχημά τους, προκειμένου να εξοικονομήσουν «ζεστό χρήμα».

–          να ζητήσουν από το δικαστικό τμήμα να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, εάν έχασαν μετά την 1η Οκτωβρίου την παλαιά ρύθμιση που είχαν και το ηλεκτρονικό σύστημα δεν τους επιτρέπει να ενταχθούν στη νέα.

–          να καταθέσουν δικαιολογητικά  για τις διορθώσεις που έκαναν στα Ε9, εφόσον προκύπτει μείωση φόρου ΕΝΦΙΑ από 300 ευρώ και άνω (ή αν έκαναν λάθος και υπέβαλαν και δεύτερη διορθωτική δήλωση). Η δυνατότητα διορθώσεων χωρίς πρόστιμο εκπνέει αύριο Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου.

–          να κλείσουν «μπλοκάκια» για να αποφύγουν να πληρώσουν τέλος επιηδεύματος ή να φορολογηθούν σαν επιχειρήσεις.

Και όλα αυτά, για να φέρουν βόλτα οι περισσότεροι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τους, όπως:

–          η πληρωμή της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ

–          τέλη κυκλοφορίας του 2015

–          την  δεύτερη δόση από τις 72-100 δόσεις.

Επιπλέον, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου  περίπου 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεούνται να προβούν στην  υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών οικονομικού έτους 2014, για συναλλαγές και τιμολόγια του 2013
Πηγή: nowmoeny.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.