Ειδησεογραφικό site

Ουκρανία: Τηλεδιάσκεψη για την εκεχειρία

47

Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα έχουν σήμερα το βράδυ τηλεδιάσκεψη σχετικά με την πορεία της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ.

Πούτιν, Μέρκελ, Ολάντ και Ποροσένκο θα συζητήσουν για το κατά πόσον εφαρμόζεται η συμφωνηθείσα εκεχειρία στην Ουκρανία, αλλά και για τη διαμάχη μεταξύ Κιέβου και Μόσχας αναφορικά με το ζήτημα των παραδόσεων φυσικού αερίου, όπως υποστήριξε ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Γενεύη, κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα και οι φιλορώσοι αυτονομιστές, τους οποίους στηρίζει στην Ουκρανία, έχουν δύο επιλογές: είτε να εφαρμόσουν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός είτε να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες που μπορεί να πλήξουν τη ρωσική οικονομία.

«Η εκεχειρία πρέπει να τηρηθεί σε όλες τις περιοχές» τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Εν μέσω εντάσεων τόσο για την κρίση στην Ουκρανία όσο και λόγω των αμερικανικών εκκλήσεων για ενδελεχή έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Μπόρις Νεμτσόφ, το κλίμα σήμερα στη Γενεύη μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών ήταν κάθε άλλο παρά φιλικό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.