Ειδησεογραφικό site

Ουκρανία: Ρουκέτα έπληξε νοσοκομείο στο Ντόνετσκ

43

Αναζωπυρώνεται το πολεμικό κλίμα στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, τη στιγμή που ρουκέτες που λέγεται ότι εκτοξεύθηκαν από τον ουκρανικό στρατό έπληξαν νοσοκομείο στο Ντόνετσκ.

Έξι άνθρωποι, ένας γιατρός και πέντε ασθενείς, τραυματίστηκαν από το βομβαρδισμό σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της αυτονομιστικής «Δημοκρατίας του Ντόνετσκ».

Σύμφωνα με μαρτυρίες και διεθνή δίκτυα οι πέντε ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν και ο γιατρός έχουν υποστεί τραύματα από τα τζάμια που έσπασαν, ενώ όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο σημείο, τα σημάδια από τα πυρά είναι ορατά στην είσοδο του νοσοκομείου.
Από τον βομβαρδισμό αυτό στη συνοικία Καλίνινσκι επλήγη επίσης ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο.

«Ρουκέτες έπεσαν στο παράθυρο. Σαν από θαύμα, οι φοιτητές είχαν βγει από την αίθουσα δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν βρίσκονταν ακόμη μέσα;», είπε η Λαρίσα Πολιάκοβα, υπεύθυνη του «υπουργείου Παιδείας» των αυτονομιστών.

Όπως είπε η ίδια: «Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι, δεν υπάρχει καμιά στρατιωτική εγκατάσταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ρίχνουν εδώ. Δεν υπάρχουν παρά πανεπιστήμια, ένα νοσοκομείο, καταστήματα. Είναι πολύ μακριά από τον πόλεμο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.