Ειδησεογραφικό site

Οσμπορν: Τώρα προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα στην Ελλάδα

27

Η Μ. Βρετανία ήταν από τις πρώτες χώρες που εδώ και καιρό κάνει πλάνα για την περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ και μάλιστα δεν δίστασε να το δημοσιοποιήσει.

Μετά την αποτυχία της Ελλάδας να πληρώσει το ΔΝΤ, ο ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζορτζ Όσμπορν, έδειξε αρκετά ανήσυχος και θορυβημένος.

Όπως αναμεταδίδει το Sky News, ο Βρετανός υπουργός τόνισε: «Η αποτυχία της Ελλάδας να πληρώσει το ΔΝΤ και η ολοκλήρωση του προγράμματός στο οποίο βρισκόταν, το μόνο που κάνουν είναι να ανεβάζουν την κρίση στη χώρα. Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει άμεσα λύση στο θέμα και να σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα. Ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες, πρέπει να ενδυναμωθεί η οικονομική και χρηματοδοτική σταθερότητα σε όλη την Ευρώπη».

Όσο για την επίσημη θέση της κυβέρνησής του, ο Όσμπορν επισήμανε: «Η θέση της Μ. Βρετανίας είναι η εξής: ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσουμε την οικονομική σταθερότητα σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.