Ειδησεογραφικό site

Οσμή πολιτικού βούρκου στην “απόπειρα εξαγοράς Χαϊκάλη”

65

 Στα όριά της η πολιτική ζωή του τόπου με καταγγελίες Λαζόπουλου-Καμμένου- Χαϊκάλη για απόπειρα εξαγοράς του τελευταίου από μετακινούμενο «σύμβουλο» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΑΝΕΛ. Η όλη υπόθεση αποπνέει οσμή πολιτικού βούρκου και φορτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα περί την προεδρική εκλογή.

Νέα καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς βουλευτή, προκειμένου να ψηφίσει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθε στο φως, λίγες μέρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή, μετά την άκαρπη πρώτη ψηφοφορία της Τετάρτης.
Όλα ξεκίνησαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη το πρωί στον Αντέννα, όπου ο Λάκης Λαζόπουλος αποκάλυψε ότι έχει δει οπτικοακουστικό υλικό όπου καταγράφεται η προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή, προσθέτοντας ότι όλα τα στοιχεία είναι στον Εισαγγελέα.

Το πρόσωπο το οποίο έδειξε ο Λ. Λαζόπουλος είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης ο οποίος και βγήκε στον αέρα του ANT1 και επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του ηθοποιού, ενώ δήλωσε ότι έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα και το επίμαχο υλικό βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών εδώ και δυο εβδομάδες.

«Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική», είπε ο Παύλος Χαϊκάλης και πρόσθεσε ότι “μου έδιναν από 2 μέχρι 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Μάλιστα, ο βουλευτής σημείωσε πως «έχω δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών, κ. Παναγιωτόπουλο και στον Ντογιάκο, τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Αθηνών», χωρίς ωστόσο να κατονομάσει στον αέρα της εκπομπής το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει.

kammenosΣυνέντευξη Τύπου ΑΝΕΛ
Λίγο αργότερα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος προχώρησε στην αποκάλυψη του προσώπου που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη, λέγοντας ότι πρόκειται για πρώην οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, τραπεζικό υπάλληλο με εμπλοκή στα CDS και γνωστό αρθρογράφο με το ψευδώνυμο “Δευκαλίων”.

Στην καταγγελία ότι ο «Δευκαλίων» μιλούσε με το Μαξίμου και με τον στενό σύμβουλο του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας Δ. Σταμάτη προχώρησε επίσης, ο Π. Καμμένος ενώ απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει ο ίδιος το υλικό πριν από την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αν δεν το κάνουν ο Ευ. Μεϊμαράκης και ο Χ. Αθανασίου που έχουν στην κατοχή τους το βίντεο τους οποίους και καλεί να το μοιράσουν σε όλα τα κόμματα.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για τις συζητήσεις που είχε ο Π. Χαϊκάλης με τον μεσάζοντα ο εμπλεκόμενος φέρεται να είπε ότι ο Π. Χαϊκάλης θα εξασφαλιστεί αν ψηφίσει ΠτΔ καθώς ετοιμάζεται κόμμα που είναι «δικό τους», υπονοώντας το κόμμα του Τ. Μπαλτάκου “Ρίζες” το οποίο και ο Π. Καμμένος το χαρακτήρισε «θυγατρική» του Μαξίμου.

“Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πλάκα, όταν κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω, η αλήθεια πρέπει να λάμψει”, δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, στην πρώτη συνάντηση ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά τού έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υποστήριξε ότι και κάποιοι άλλοι κατέγραφαν τη συνομιλία.

Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγεγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 εκατ. ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά -σιγά σε χρυσό, για να μην τους εντοπίσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝΕΛ την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του ειπε “δεν έρχομαι”», εξήγησε.

«Για μας πρέπει να λάμψει η αλήθεια, να δοθεί στον πρόεδρο της βουλής και τον υπουργό Δικαισουνής το οπτικοακουστικό υλικό», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Παύλος Χαϊκάλης

Σύμφωνα με το “Κουτί της Πανδώρας” ο φερόμενος ως μεσάζοντας φέρει το όνομα Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος κατονομάζεται ως οικονομικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και του Δημ. Σταμάτη και που σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κ. Καμμένος είχε προταθεί από τον πρωθυπουργό και στον ίδιο για να τον βοηθήσει στην υπόθεση ων CDS αλλά οι ΑΝΕΛ τον απέρριψαν.

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να προσελήφθη στη συνέχεια και στην Τράπεζα Πειραιώς από όπου όμως μετά από λίγους μήνες (Ιούνιος2013) απολύθηκε. Φέρεται να έχει συνεργαστεί με την Deutsche Bank.

Στον Εισαγγελέα ως παράνομο έστειλε το υλικό ο Σαμαράς – Καλείται ως ύποπτος ο Αποστολόπουλος
Το απόγευμα της Παρασκευής, έφτασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης το DVD του βουλευτή των ΑΝΕΛΛ Παύλου Χαϊκάλη, με τις επίμαχες συνομιλίες και σύμφωνα με τον νόμο, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς ν’ ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε, το απόγευμα της Παρασκευής, να δοθούν στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αντίγραφα του DVD, ενώ ο Εισαγγελέας κάλεσε ως “ύποπτο” τον Γ.Αποστολόπουλο, για την τέλεση κακουργηματικής πράξης που αφορά τη δωροδοκία βουλευτή.

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή, ο Πρωθυπουργός το διαβίβασε ως παράνομο προϊόν στον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν στην κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, προκειμένου να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλιών.

Φωτογραφίες Αποστολόπουλου με Καμμένο και Τσίπρα έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ
Από την πλευρά της η ΝΔ απάντησε με τη δημοσιοποίηση φωτογραφίες από συνάντηση στις 22 Μαρτίου του 2013 του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του, όπου εμφανίζεται και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, που σύμφωνα με την καταγγελία Χαϊκάλη προσπάθησε να τον δωροδοκήσει.

apostoloupoulos-anel-syriza
apostoloupoulos-anel-syriza2

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα», δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση τόσο κατά των ΑΝΕΛ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε ότι το πρόσωπο που καταγγέλλεται για χρηματισμό από τους ΑΝΕΡΛ υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, το πρόσωπο αυτό συνόδευσε τον κ. Καμμένο στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013, όπως και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013, και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS.

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος μίλησε για «προβοκάτσια», με το ΣΥΡΙΖΑ να απαντά με ένα λακωνικό σχόλιο “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης“.

Ωστόσο, η κόντρα συνεχίστηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις γιατί αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του τον κ.Αποστολόπουλο στις επαφές του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και την Κουμουνδούρου να καρτηγορεί την Εισαγγελία για “αδράνεια” στο θέμα της καταγγελίας, αφού είχε στα χέρια της το υλικό και δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη.

“Όλα στο φως, χωρίς μοντάζ και μηχανορραφίες” απαντά ο Αποστολόπουλος
Τη δική του απάντηση σε όσα του καταλογίζει ο Παύλος Χαϊκάλης περί απόπειρας δωροδοκίας του, δίνει ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές “βεντέτες”, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικο ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος” », αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως: χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες» επισημαίνει ο κ. Αποστολόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.