Ειδησεογραφικό site

Οργιάζουν οι φήμες περί εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου – Αιφνιδιαστικές κινήσεις Τσίπρα προς Αριστερή Πλατφόρμα

30

 

Χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης φαίνεται πως παίρνει η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή και το αποτέλεσμα της αναμένεται να κρίνει τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού, αλλά και το αν θα στηθούν και πότε πρόωρες κάλπες.

Ηδη στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού εξετάζονται οι επόμενες κινήσεις και τα σενάρια, ωστόσο όλα δείχνουν το δρόμο για νέα προσφυγή στις κάλπες. Μάλιστα αν και από την κυβέρνηση δεν το λένε ανοιχτά, το ενδεχόμενο εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου είναι ακόμα ανοιχτό και μάλιστα από το περιβάλλον του πρωθυπουργούν υπάρχουν εισηγήσεις για να λάβει μία τέτοια απόφαση.

Αιφνιδιασμός Τσίπρα σε Λαφαζάνη

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξασφαλίσει την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, στη συνέχεια να έρθουν οι εγκρίσεις από τα ξένα κοινοβούλια και να απομακρυνθούν τα απρόοπτα για τη χώρα. Στη συνέχεια ο δρόμος για εκλογές θα είναι ανοιχτός.

Με την αριστερή Πτέρυγα να συνεχίζει σε όλο και πιο έντονους τόνους την εσωκομματική αντιπολίτευση και τα στελέχη της να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, δεν αποκλείεται το Μαξίμου να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό μόλις η συμφωνία περάσει από τη Βουλή και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα δοθεί και χρόνος στην Αριστερή Πλατφόρμα να συστήσει νέο κόμμα και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, ενώ η κυβέρνηση δεν θα έχει προλάβει να υποστεί τη φθορά από την εφαρμογή των μέτρων. Αν τελικά ο κ.Τσίπρας ακολουθήσει την τακτική αυτή η ημερομηνία των εκλογών θα είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο πρωθυπουργός με τους διαφωνούντες μετά και το πέρας της αποψινής ψηφοφορίας. Πάντως αν ανακοινώσει ότι κανείς τους δεν θα βρίσκεται στις λίστες υποψηφίων, τότε δεν θα προλάβει να πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και πάλι η Αριστερή Πλατφόρμα  δεν θα έχει αρκετό πολιτικό χρόνο μπροστά της για προεκλογική εκστρατεία.

Φλαμπουράρης: Αν έχουμε κάτω από 120 βουλευτές δεν μπορεί μια κυβέρνηση να σταθεί

Χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, παρότι το αρνείται, δίνει ουσιαστικά στη σημερινή ψηφοφορία ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Φλαμπουράρης ερωτηθείς πιο είναι το επόμενο βήμα αν τελικά χαθούν τα 2/5 της βουλής σημείωσε: «Αυτό είναι αρνητικό γεγονός, αν έχουμε κάτω από 120 είναι λογικό ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να σταθεί αν χάσει τη δεδηλωμένη. Τότε θα αναγκαστούμε να λύσουμε την αναντιστοιχία που υπάρχει», χωρίς όμως να αποκαλύπτει πιθανή ημερομηνία εκλογών. Ο ίδιος βλέπει δύσκολο να στηθούν κάλπες τον Σεπτέμβριο, όχι όμως μέσα στον Οκτώβριο.

Γεροβασίλη: Το επόμενο διάστημα ενδέχεται να δρομολογηθούν διαδικασίες για εκλογές

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε σημερινές δηλώσεις της για την ψηφοφορία στη Βουλή υποστήριξε πως η κυβέρνηση χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία. Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εκλογών η κυβερνητική εκπρόσωπος τις τοποθέτησε Οκτώβριο-Νοέμβριο.

«Ο σχεδιασμός δεν υπάρχει ωστόσο ενδέχεται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν διαδικασίες για προσφυγή στη λαϊκή εντολή ώστε εκ νέου με βάση τη συμφωνία και το πρόγραμμα που θα σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με τη συμφωνία» τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.