Ειδησεογραφικό site

Οργή από το βίντεο του αποκεφαλισμού Ιάπωνα

41

Άλλο ένα απάνθρωπο προπαγανδιστικό βίντεο τζιχαντιστών φαίνεται να είναι γνήσιο. Καταδικάζουν τόσο ο Λευκός Οίκος, όσο και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Γνήσιο φαίνεται το βίντεο που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος και δείχνει τον αποκεφαλισμό του πολεμικού ανταποκριτή Γκέντζι Γκότο, λένε Ιάπωνες ειδικοί.

Το βίντεο δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια αποκεφαλισμένη σορό.

Ο μασκοφορεμένος έχει την ίδια βρετανική προφορά με αυτή του άνδρα σε προηγούμενα αντίστοιχα βίντεο των τζιχαντιστών. Ο όμηρος, όπως και στα προηγούμενα βίντεο φορά πορτοκαλί φόρμα.

«Η Ιαπωνία δεν θα υποχωρήσει στην τρομοκρατία. Θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε την ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια», είπε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου καταστρέψουν την εξτρεμιστική ισλαμιστική ομάδα», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

Στο νέο βίντεο δεν γίνεται καμία αναφορά στον Ιορδανό πιλότο που βρίσκεται επίσης όμηρος στα χέρια των εξτρεμιστών. Μέλη της οικογένειας του και φίλοι του αγωνιούν για την τύχη του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.