Ειδησεογραφικό site

Ολάντ: Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση – Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα

21

Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε νέο διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα, η επίθεση οργανώθηκε και προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία.

«Πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας σε όλη τη χώρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος απέδωσε τιμή «στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν χθες τους τρομοκράτες». «Όλοι έκαναν το καλύτερό τους και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Έκανε λόγο για «δειλή» επίθεση και πρόσθεσε ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να καταπολεμηθεί «η τρομοκρατική απειλή».

«Ακόμα και αν η Γαλλία πληγωθεί θα σηκωθεί ξανά» είπε ο κ. Ολάντ στέλνοντας ένα μήνυα ενότητας και θάρρους.

«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο «σπίτι» τους και σε όλες τις περιοχές» είπε ο κ. Ολάντ ο οποίος θα μιλήσει στο γαλλικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση ο Ολάντ ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Αυτοί οι τρομοκράτες; Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν. Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» ανέφερε στην πρώτη δήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές μετά την επίθεση στο Παρίσι η χερσαία επέμβαση των Αμερικανών βρίσκεται προ των πυλών – με την αμέριστη βοήθεια της Ευρώπης- καθώς, όπως σημειώνουν, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον έχοντας ή όχι το πράσινο φως από το ΝΑΤΟ, θα ενισχύσει τον αγώνα της κατά της υπ’ αριθμόν 1 απειλής της Δύσης, των τζιχαντιστών, με έναν και μόνο στόχο: «να διαλύσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο».

Οι όποιες αντιστάσεις του Αμερικανού προέδρου , Μπαράκ Ομπάμα, να βάλει «μπότα» στην πατρίδα του Μπασάρ Αλ Άσαντ κάμπτονται μπροστά στην επίδειξη δύναμης των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν την «καρδιά» των Παρισίων. Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που έχει συσταθεί με στόχο να εξοντώσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναμένεται να προχωρήσει στην επόμενη φάση: μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς θα προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατιωτών στο συριακό έδαφος προκειμένου να φρενάρουν την επέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Κι αυτή τη φορά θα έχει τη συγκατάθεση όχι μόνο της Ευρώπης που δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα, αλλά και των ΗΠΑ, αφού τα νέα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι ξυπνούν μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.