Ειδησεογραφικό site

Οκτώ φορές πυροβόλησε κατά των αστυνομικών ο Ν. Μαζιώτης – Ενημέρωση από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ (βίντεο)

101

Οκτώ φορές πυροβόλησε κατά των αστυνομικών ο Νίκος Μαζιώτης σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα και το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννηθείς το 1977 στην Αθήνα, και όπως ανέφερε ο κ. Τσακνάκης με αυτό  το όνομα είχε αγοράσει αυτοκίνητο το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής  Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας τον Μάρτιο του 2014.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα Hundai Accent χρώματος ασημί και με άδεια κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, ενώ αγοράστηκε το 2013.

Όπως είπε ο κ. Τσακνάκης,  ο Μαζιώτης αρχικά πυροβόλησε με το USP όπλο του πέντε φορές κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να τον ελέγξουν στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης.

Στη συνέχεια ο δράστης ανέβηκε την Μητροπόλεως και εκεί πυροβόλησε ακόμη δύο φορές κατά ειδικού φρουρού που εκτελούσε υπηρεσία για το παρεμπόριο κι έσπευσε να συνδράμει, τραυματίζοντας τον στο πόδι και στην κοιλιά. Ο αστυνομικός σώθηκε από τον δεύτερο πυροβολισμό λόγω του αλεξίσφαιρου γιλέκου που φορούσε.

Εκείνη τη στιγμή ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΙΑΣ» πυροβόλησε μια φορά εναντίον του Μαζιώτη τραυματίζοντας τον στο βραχιώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη ο Μαζιώτης είχε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του και εντοπίστηκε στη πλ. Μοναστηριακίου από άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς βρισκόταν καιρό σε εξέλιξη ειδική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης είχε συλληφθεί στις 11.4.10 για συμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και άλλα κακουργήματα, ενώ είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 50 ετών.

Συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού

Απ’ την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όλης της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη του Μαζιώτη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σιτς συντονισμένες προσπάθειες όλου του Σώματος. «Η σημερινή επιτυχία της Αστυνομίας συνεισφέρει με πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.