Ειδησεογραφικό site

Οι τρεις της ΔΗΜΑΡ, οι επτά ανεξάρτητοι και οι δύο του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν το “αναθεωρημένο” πλάνο Σαμαρά για τις εξελίξεις

35

Το τρίπτυχο εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, αναθεώρηση του Συντάγματος και πρόβλεψη για εκλογές μέχρι το τέλος του 2015 προβάλλουν ξαφνικά 20 βουλευτές. Πώς συντονίζονται με τον νέο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπογραφές μαζεύουν ξαφνικά 20 βουλευτές με πρωτοβουλία των προερχόμενων από τη Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας για πολιτική συμφωνία κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ σε χρονοδιάγραμμα εξελίξεων πάνω στο τρίπτυχο εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, αναθεώρηση του Συντάγματος και μετάθεση των πρόωρων εκλογών μέχρι το τέλος του 2015.

Συγκεκριμένα, είκοσι βουλευτές υπέγραψαν μέχρι στιγμής το νέο κείμενο-πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο προτείνεται να γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές σε ορατό χρονοδιάγραμμα εντός του 2015.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το enikos.gr, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, θα παραδώσει το πρωί της Παρασκευής στις 10:00 στον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το κείμενο-πλατφόρμα με τις υπογραφές των βουλευτών.

Παράλληλα πληροφορίες του ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει “επενδύσει” πολιτικά πολλές προσδοκίες πάνω στο “όχημα” της συνταγματικής αναθεώρησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πιέζει τους βουλευτές τη ΝΔ να συμπληρώσουν “άρον-άρον” τις υπογραφές ώστε τη Δευτέρα κιόλας, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού να κατατεθεί το αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έτσι ταυτόχρονα με την εξάμηνη παράταση που αναμένεται να πάρει από τους δανειστές στη Σύνοδο Κορυφής να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε διπλό εκβιαστικό δίλημμα: 1ον γραμμή χρηματοδότησης χωρίς μέτρα για το επόμενο εξάμηνο ή όχι και 2ον αναθεώρηση του Συντάγματος τώρα ή παραπομπή στις καλένδες (μετά το 2020).

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.