Ειδησεογραφικό site

Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν επίθεση στη Μεγάλη Βρετανία!

29

Φόβοι για επικείμενη επίθεση στη Μεγάλη Βρετανία ξυπνούν έπειτα από την αποκάλυψη του δικτύου Sky News ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν άμεσα τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα.

Δημοσιογράφοι του δικτύου παρίσταναν τους τζιχαντιστές, αναρτώντας μηνύματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter, αλλά και σε ανάλογα φόρουμ με κεντρικό θέμα την τρομοκρατική οργάνωση.

Τον άνδρα και τη γυναίκα που παρίσταναν τους φανατικούς υποστηρικτές του ισλαμικού χαλιφάτου, προσέγγισαν μέλη του ΙΚ δίνοντας τους συμβουλές για το πώς να χτίσουν όπλα και να συγκεντρώσουν χρήματα, όλα στο όνομα του ιερού πολέμου.

Ένας από τους τρομοκράτες, μάλιστα, κάλεσε το ζευγάρι «τζιχαντιστών» να κατασκευάσει εκρηκτικό μηχανισμό που στόχο θα έχει την βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αναμένεται να συμμετάσχει το ερχόμενο Σάββατο στους εορτασμούς για την συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 21χρονος Τζουνάιντ Χουσαίν από το Μπέρμιμγχαμ ήταν ένας από τους τζιχαντιστές που προσέγγισαν τους δημοσιογράφους. Ο 21χρονος που ήταν χάκερ, είναι υπεύθυνος για τη στρατολόγηση επίδοξων μαχητών του ΙΚ στη Συρία, ενώ η σύζυγός του, Σάλι Τζόουνς, ασχολείται με τις γυναίκες που υποστηρίζουν την οργάνωση.

Παρότι το ζευγάρι βρίσκεται στη Συρία, το Sky News επισημαίνει πως στόχος τους δεν είναι μόνο να προσελκύσουν Βρετανούς υπηκόους στη Μέση Ανατολή, αλλά να τους πείσουν να παραμείνουν στη χώρα ώστε να εξαπολύσουν επιθέσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Σάλι Τζόουνς, μάλιστα, συνομιλώντας με την δημοσιογράφο την κάλεσε να αποκεφαλίσει κάποιον ή να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβεβαίωσε δε, την γυναίκα ότι θα την καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην κατασκευή της βόμβας, ενώ όταν ένιωσε ότι η «τζιχαντίστρια» είχε κάποιους ενδοιασμούς την καθησύχασε λέγοντάς της ότι ήδη υπάρχει πιθανός βομβιστής στην Σκωτία και άλλοι δύο στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα, πρώην μέλος της αντιτρομοκρατικής αποκάλυψε στους δύο δημοσιογράφους ότι ήδη τέσσερις ή πέντε Βρετανοί τζιχαντιστές που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία, «χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ, βόμβες, όπλα» και έχουν επιστρέψει στη χώρα, σχεδιάζουν επίθεση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.