Ειδησεογραφικό site

Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για το θάνατο του Αμπντάλα

42

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ, σε ηλικία 90 ετών, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν υποστηρίζοντας ότι ο θανών ήταν «υπηρέτης των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα οι εξτρεμιστές του ΙΚ κατηγορούσαν τον βασιλιά Αμντάλα για τους δεσμούς του με τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατήγγειλαν πως είχε συνωμοτήσει με αμερικανικές κυβερνήσεις ώστε να θανατωθούν Μουσουλμάνοι.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα, ο 90χρονος είχε ξεκινήσει τη μάχη κατά της Αλ Κάιντα, όταν πριν περίπου δέκα χρόνια οι εξτρεμιστές είχαν εξαπολύσει επιθέσεις στο βασίλειο.

Πολλοί, λοιπόν, είναι οι τρομοκράτες που χαρακτηρίζουν τη βασιλική οικογένεια «διεφθαρμένη», ενώ ανάμεσα στους στόχους του ΙΚ είναι κι η Μέκκα.

«Έστειλε τα πολεμικά αεροσκάφη του για να σκοτωθούν μουσουλμάνοι στη Συρία. Φυλάκισε μουσουλμάνους, γυναίκες και άνδρες, και όποτε υπήρχε πόλεμος κατά των τζιχαντιστών ήταν ο πρώτος», έγραφε σε ανάρτησή του ένας υποστηρικτής του ΙΚ.

Μάλιστα, υποστηρικτές της Αλ Κάιντα και του ΙΚ χρησιμοποίησαν hashtag στα αραβικά που σημαίνει «θάνατος ενός τυράννου».

«Ο σκύλος που είχε καταλάβει τη χώρα επιτέλους πέθανε. Ούτε ο Μπους, ούτε ο Ομπάμα δε θα σε σώσει από τον Αλλάχ», έγραψε ένας δεύτερος χρήστης του Διαδικτύου.

Ενώ ένας τρίτος ανήρτησε φωτογραφία του βασιλιά Αμπντάλα να φοράει μία πορτοκαλί φόρμα όπως οι όμηροι των τζιχαντιστών με έναν άνδρα πίσω του να κρατάει ένα μαχαίρι.
«Δε θέλουμε να πεθάνει. Θέλουμε να τον σφάξουμε εμείς με αυτό τον τρόπο», ανέφερε το μήνυμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.