Ειδησεογραφικό site

Οι ταινίες της εβδομάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

36

 

Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό έθνος / Mission: Impossible Rogue Nation
Του Κρίστοφερ ΜακΚουόρι. Με τους Τομ Κρουζ, Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον.
Περιπέτεια, 2015, ΗΠΑ / Χονγκ Κονγκ / Κίνα, 131’

Θυμάστε που το 5ο «Fast & Furious» ανέστησε τη σειρά; Κάπως έτσι ανασαίνει ξανά και η «Επικίνδυνη αποστολή» με την 5η ταινία της. Με έναν απλό σκελετό για στόρι, όπου ο Τομ Κρουζ/Ιθαν Χαντ πλησιάζει επικίνδυνα στην εξιχνίαση της εκδικητικής ομάδας Συνδικάτο, το «Μυστικό έθνος» περιέχει φυσικά κουλές σκηνές δράσεις, μετριάζοντας όμως το αδύνατο του πράγματος και εστιάζοντας στην ενίσχυση του σεναρίου με μια πολύ απλή συνταγή: το χιούμορ. Βοηθά τρο-με-ρά η παρουσία του Σάιμον Πεγκ που σχεδόν παραγκωνίζει τον Κρουζ, όπως και αυτή της ΡεμπέκαΦέργκιουσον στον ρόλο Βρετανίδας πράκτορα
.Παράλογος άνθρωπος / Irrational Man
Του Γούντι Αλεν. Με τους Χοακίν Φίνιξ, Εμα Στόουν, Πάρκερ Πόουζι.
Κομεντί, 2015, ΗΠΑ, 95’

Κατατονική και άοσμη είναι η νέα ταινία του Γούντι Αλεν, λες και προσπαθεί να συμβαδίσει με τον πρωταγωνιστή της, έναν παραιτημένο από τη ζωή καθηγητή που, παρότι περικυκλώνεται από δύο υπέροχες γυναίκες (Πόουζι και Στόουν), βρίσκει την έμπνευσή του μόνο όταν αποφασίζει να κάνει φόνο. Σχεδόν πρόχειρος στην εκτέλεσή του και με ανεπαίσθητη την απόπειρα στη σάτιρα, ο «Παράλογος άνθρωπος» θα μείνει υποσημείωση στην ιστορία ενός σκηνοθέτη που τόσο έχει αγαπήσει το παράλογο.

Ενας Αμερικανός φίλος / The American Friend
Του Βιμ Βέντερς. Με τους Ντένις Χόπερ, Μπρούνο Γκαντς.
Δραματική, 1977, Δ. Γερμανία / Γαλλία, 125

Η ταινία που ανέδειξε τον Βιμ Βέντερς σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένας υποδειγματικός φόρος τιμής στο αμερικανικό σινεμά. Μεταφέροντας το, ανέκδοτο τότε, ομότιτλο μυθιστόρημα, ο Βέντερς «πειράζει» κάποια πράγματα στην ιστορία της Πατρίσια Χάισμιθ, αλλά της χαρίζει μια απαράμιλλη σκοτεινή ατμόσφαιρα μυστηρίου που εστιάζει, όπως συνήθιζε τότε ο Γερμανός, στην ψυχολογία των χαρακτήρων παρά στη δράση καθαυτή. Για τους μυημένους, η συμμετοχή του Σάμιουελ Φούλερ και του Νίκολας Ρέι αποτελεί αξεπέραστο μπόνους.

Το μαύρο άλογο / The Dark Horse
Του Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον. Με τους Κλιφ Κέρτις, Τζέιμς Ρόλεστον.
Δραματική, 2014, Ν. Ζηλανδία, 124’

Εχει κάτι πολύ κινηματογραφικό ο σκληρός κόσμος των Μαορί με τη μυθολογία και την κακουχία του, κι εδώ, στην ιστορία ενός ζορισμένου ψυχολογικά άντρα που προσπαθεί για μια δεύτερη ευκαιρία μαθαίνοντας σκάκι σε μια ομάδα παιδιών, αναπληρώνει για τις όποιες σεναριακές κοινοτοπίες.

Η πριγκίπισσα και η ροκ σταρ / Barbie in Rock ’n’ Royals
Με τις φωνές των Σίας Κοσκινά, Αριελ Κωνσταντινίδη.
Κινούμενα σχέδια, 2015, ΗΠΑ, 84’.

Η Μπάρμπι επιστρέφει σε μορφή μιούζικαλ ως πριγκίπισσα Κόρτνεϊ, η οποία αλλάζει θέσεις με μια τραγουδίστρια ποπ μουσικής.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.