Ειδησεογραφικό site

Οι ταινίες στους κινηματογράφους

130813SH_217.nef
59

Γαλλική σουίτα

του Σαούλ Ντιμπ

με τους Κριστίν Σκοτ Τόμας, Μισέλ Γουίλιαμς, Ματίας Σένερτς κ.ά.

Η «Γαλλική σουίτα» περιγράφει τη φυγή των Γάλλων από το Παρίσι τον Ιούνιο του 1940 και διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της-κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω κάτω, όταν θα φτάσουν μετανάστες από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Δεν μπορεί να αγνοήσει τον Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Η παρουσία του κατακτητή οξύνει τις εντάσεις και αφυπνίζει τα ανικανοποίητα πάθη των κατοίκων. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου.

parti_apoxairetismou

Το πάρτι του αποχαιρετισμού

των Ταλ Γκράνιτ, Σάρον Μέιμον

με τους Ζέεβ Ρεβάς, Λεβάνα Φινκελστάιν, Αλίζα Ρόζεν κ.ά.

Ο 75χρονος Yehezkel ζει σε οίκο ευγηρίας της Ιερουσαλήμ με τη γυναίκα του. Παρά το γεγονός ότι εκείνη υποφέρει από άνοια, η ζωή τους περιστοιχίζεται από παρέες και η καθημερινότητά τους κυλά εύθυμα. Όταν όμως ο Max, επιστήθιος φίλος του Yehezkel, αρρωσταίνει με ένα ανίατο νόσημα, ο Yehezkel αποφασίζει να τον βοηθήσει να πεθάνει ήρεμος και με αξιοπρέπεια. Απευθύνεται στον Dr. Daniel, έναν κτηνίατρο, και στον συνταξιοδοτημένο αστυνομικό Raffi Segal, για να εκτελέσουν αυτήν τη ζόρικη αποστολή, την οποία αντιμετωπίζουν με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ. Η μόνη που εναντιώνεται ηθικά στη διαδικασία είναι η γυναίκα του Yehezkel.

se_akolouthei

Σε ακολουθεί

του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

με τους Μάικα Μονρόε, Κιρ Γκίλκραϊστ, Ολίβια Λουκάρντι κ.ά.

Ένα ημίγυμνο κορίτσι τρέχει ουρλιάζοντας έξω από το σπίτι του, προσπαθώντας να ξεφύγει από έναν θανάσιμο κίνδυνο, που μόνο εκείνη μπορεί να δει, ενώ οι δικοί της το κοιτούν έκπληκτοι. Ο πανικός το οδηγεί ως την παραλία, όπου αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, λίγο πριν το πτώμα του βρεθεί φριχτά παραμορφωμένο. Με αυτόν τον ανατριχιαστικό πρόλογο, το «Σε Ακολουθεί» μας προσγειώνει απότομα στον αλλόκοτο κόσμο του, τον οποίο στοιχειώνει μία αγνώστου προελεύσεως υπερφυσική απειλή, που «μεταδίδεται» με τη σεξουαλική επαφή και ακολουθεί μέρα νύχτα τον στόχο της, αθέατη σε όλους εκτός από το θύμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.