Ειδησεογραφικό site

Οι τέσσερις Έλληνες ομογενείς που μπήκαν στο Κογκρέσο

40

Τέσσερις Έλληνες ομογενείς εκλέχθηκαν στο νέο Αμερικάνικο Κογκρέσο μετά τις χθεσινές εκλογές. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να δει τι θέσεις θα πάρουν οι τέσσερις πολιτικοί για την προώθηση των ελληνικών θέσεων.

Μεγάλο ενδιαφέρον αποτέλεσαν οι χθεσινές εκλογές στις ΗΠΑ για την Γερουσία καθώς το βλέμμα είναι στραμμένο στις επιπτώσεις της νίκης των Ρεπουμπλικανών επί του Μπαράκ Ομπάμα.

Για την Βουλή των Αντιπροσώπων, ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους, Gus Bilirakis επανεκλέγεται στην Φλόριντα ενώ από την πλευρά των Δημοκρατικών τρεις είναι οι θέσεις που κατανέμονται σε Έλληνες ομογενείς. Έτσι εκλέγονται στο Μέριλαντ ο John Sarbanes, στην Μασαχουσέτη η χήρα του Paul Tsongas, Niki και στη Νεβάδα η Dina Titus.

Ο Κυπριακής καταγωγής Charlie Crist, που ήταν υποψήφιος για κυβερνήτης της Φλόριντα με τους Δημοκρατικούς, και είχε διατελέσει κυβερνήτης της περιοχής μέχρι το 2010 με τους Ρεπουμπλικάνους, δεν κατάφερε τελικά να εκλεγεί.

Ελληνοαμερικανοί εξελέγησαν επίσης σε διάφορες πολιτειακές και περιφερειακές θέσεις, όπως: ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης της πλειοψηφίας στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης Dean Skelos, ο Δημοκρατικός Michael Giannaris στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης, η Δημοκρατική Aravella Simotas στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Nicole Malliotakis στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και ο Δημοκρατικός Leonidas Raptakis στην πολιτειακή γερουσία του Ρόντ Άιλαντ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.