Ειδησεογραφικό site

Οι πρώτες ταινίες του Τόμας Έντισον στη δημοσιότητα

59

Ο Τόμας Έντισον θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες στον κόσμο, καθώς οι δημιουργίες του προώθησαν σημαντικά τον τομέα της τεχνολογίας. Με το όνομά του, έχουν εκδοθεί πατέντες ευρεσιτεχνίας για 1093 συσκευές, με κορυφαίες εξ αυτών το φωνόγραφο, την πρώτη μορφή κάμερας και τις πρώτες λάμπες διαρκείας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία ο προπομπός της βιντεοκάμερας, το άγνωστο «κινητοσκόπιο» αποκαλύπτεται, δίνοντας στον κόσμο μια ιδέα για το πώς λειτουργούσαν αυτές οι πρώτες συσκευές και τι δυνατότητες είχαν στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Έντισον» θα παρουσιαστεί από το κανάλι PBS φέρνοντας στο φως τα πρώτα, μικρής διάρκειας και περιεχομένου βίντεο, όπως αυτά δημιουργήθηκαν από το κινητοσκόπιο του μεγάλου Αμερικανού εφευρέτη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σημερινή κατάσταση, με τα ειδικά εφέ, την απίστευτη ενίσχυση των σκηνών, μέσω υπολογιστή, είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε την έκπληξη με την οποία αντιμετωπίστηκαν αυτές οι πρώιμες ταινίες του Έντισον, που ήταν μόνο ασπρόμαυρες, χωρίς ήχο και περιελάμβαναν ένα περιορισμένο θέμα, όπως π.χ. μια κοπέλα που κάνει σχοινάκι. Είχαν όμως για πρώτη φορά κίνηση εικόνας!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.