Ειδησεογραφικό site

Οι καλύτερες παραλίες της Αίγινας

562

 

Κυρίως λόγω της κοντινής της απόσταση καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που την καθισρτά ανάμεσα στις καλύρες επιλογές για μια σύντομη -κυρίως- απόδραση.

Κατεξοχήν προορισμός λοιπόν για Σαββατοκύριακο, για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την πόλη και τους ρυθμούς της, η γαρφική Αίγινα, εκτός όλων των άλλων έχει να επιδείξει και εκπληκτικές παραλίες!

Εκτός των δύο οργανωμένων που βρίσκονται στη χώρα του νησιού, αν επιλέξετε να βγείτε λίγο πιο έξω, θα αντικρίσετε παραλίες μαγευτικές και υπέροχα νερά…

Μόλις 4 χλμ από το λιμάνι του νησιού, θα φτάσετε στις δυο διαδοχικές οργανωμένες παραλίες του Μαραθώνα, με την πλούσια βλάστηση, τους  ευκάλυπτους και τα καταγάλανα νερά!

Συνεχίζοντας μετά τον Μαραθώνα θα συναντήσετε, χτισμένο γύρω από ένα μικρό λιμάνι το παραδοσιακό ψαροχώρι της Πέρδικας. Κατεβαίνοντας τα πέτρινα σκαλιά θα αντικρίσετε την ομώνυμη βραχώδη παραλία και θα βουτήξετε στα πεντακάθαρα νερά από τις δύο ξύλινες εξέδρες!

Η Αιγινήτισσα είναι οργανωμένη αμμώδης παραλία με πρασινογάλαζα νερά που απέχει από την Πέρδικα μόλις 2 χλμ. ενώ η πλούσια βλάστηση φτάνει μέχρι την παραλία.
Από την Πέρδικα μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε με βάρκα το νησάκι Μονή, στο οποίο κατοικούν…. ελάφια, αγρικάτσικα και παγώνια τα οποία όμως  είναι εξοικειωμένα με τους επισκέπτες! Οι παραλίες του νησιού έχουν βαθιά, πεντακάθαρα νερά, κατάλληλα για υποβρύχιο ψάρεμα!  Η οργανωμένη κεντρική παραλία «περικλυκλώνεται» από ένα πευκόφυτο σκηνικό…

Από την άλλη η Αγία Μαρίνα, είναι μια πό τις πιο αγαπημένες τόσο των επισκεπτών όσο και των ντόπιων! Αμμώδης, οργανωμένη με μήκος 500 μέτρων, πλαισιωμένη από πεύκα αποτελεί ιδανικό προορισμό!

Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αίγινας, -που συνδέεται απευθείας με τον Πειραιά- είναι το ψαροχώρι της Σουβάλας που διαθέτει την περίφημη παραλία με θερμά ιαματικά νερά, γνωστά με την παλιά ονομασία Θερμά. Η θειούχα θερμοπηγή είναι κατάλληλη για τη θεραπεία των ρευματισμών και των δερματικών παθήσεων

Ανατολικά από την Σουβάλα,  μετά από 4 περίπου χιλιόμετρα, στη Βάγια, συναντάμε ένα μικρό γραφικό τουριστικό θέρετρο. Η περιοχή είναι γεμάτη από πεύκα ενώ η αμμώδης παραλία είναι εξαιρετική επιλογή για μπάνιο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.