Ειδησεογραφικό site

Οι ηλεκτρονικές απάτες πλημμύρισαν το ελληνικό Διαδίκτυο

121

«Ξεσάλωσαν» οι διαδικτυακοί απατεώνες που εξαπατούν τα θύματά τους με ηλεκτρονικές αγγελίες για την πώληση προϊόντων, τα οποία δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια τους. Ένας από αυτούς, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απάτη μέσω υπολογιστή, αλλά συνέχισε τις κομπίνες.
Πρόκειται για έναν 39χρονο που αναζητούσαν οι άνδρες της Ασφάλειας Διδυμοτείχου, μετά την καταγγελία που είχε κάνει στις 25 Αυγούστου ένας 48χρονος κάτοικος της περιοχής ο οποίος θέλησε να αγοράσει ένα κινητό που βρήκε σε αγγελία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας. Ο 39χρονος τον έπεισε να καταθέσει 230 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά δεν του έστειλε ποτέ το κινητό. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Ένας 51χρονος και μια 45χρονη από τα γραφεία έπεσαν με τον ίδιο τρόπο θύματα διαδικτυακών απατεώνων, που μάλιστα ήταν τέσσερις! Ο 51χρονος είχε συμφωνήσει με έναν 25χρονο και άλλα δυο άγνωστα άτομα τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται, να αγοράσει για λογαριασμό της συζύγου του ένα φορτηγό την αγγελία πώλησης του οποίου είχε δει στο Ίντερνετ. Εκείνοι τον έπεισαν να καταθέσει σε λογαριασμό του 25χρονου και ενός 47χρονου 4.200 ευρώ, όμως φορτηγό δεν… είδε. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Γρεβενών, όπου κατοικούν τα θύματα, ταυτοποίησαν τους δυο από τους δράστες και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους για απάτη μέσω διαδικτύου.
Αντίθετα, ένας 23χρονος τσιγγάνος που καταχώρησε στο Ίντερνετ δύο αγγελίες πώληση μεταχειρισμένων φορτηγών που δεν του… ανήκαν, δεν ήταν αρκετά πειστικός. Οι υποψήφιοι αγοραστές τον πήραν είδηση και τον κατήγγειλαν σε αστυνομικούς της Ασφαλείας, που τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.