Ειδησεογραφικό site

Οι δέκα προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία

34

Οι βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ  για την Υγεία παρουσιάστηκαν σήμερα σε ημερίδα με θέμα «10 θέσεις για την Υγεία» που διοργανώνει ο Τομέας Υγείας του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την ημερίδα προλόγισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος και παρουσίασε τα δέκα σημεία που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την Υγεία.

Αυτά έχουν ως εξής:

  • Αξιολόγηση όλων των στελεχών υγείας και δημιουργία θέσεων επικουρικών γιατρών τριετούς απασχόλησης που θα καταλαμβάνουν θέση επιμελητή Β’ μετά από κρίση.

Κανείς δεν θα μπαίνει στο Σύστημα Υγείας εάν πρώτα δεν έχει υπηρετήσει σε θέση επικουρικού γιατρού στο κέντρο ή στην επαρχία.

  •     Επαναπατρισμός των υγειονομικών στελεχών με στόχο την αναζωογόνηση και την στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η πολιτική ηγεσία να έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε στελέχη, επιστήμονες του τομέα υγείας (ιατροί, καθηγητές, ερευνητές, τεχνικοί σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία του εξωτερικού) που θα μπορούν με αίτησή τους και με βάση τα προσόντα τους να καταλαμβάνουν προσωποπαγείς θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Άνοιγμα κρίσεων των γιατρών του ΕΣΥ.

  • Επανεκτίμηση και επαναπροσδιορισμός της κατάληψης της θέσης διευθυντή του Εθνικού Συστήματος Υγείας με νέα κριτήρια, π.χ. με κτήση διδακτορικού ή με δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά- Αξιολόγηση.

4. Διερεύνηση των πραγματικών αναγκών της ασφαλούς εφημερίας ανά Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, Νομό και ενοποίηση όλων των φορέων υγείας περιοχής και νομού κάτω από την εποπτεία των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Νοσοκομείων.

  •       ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ και πολιτική φαρμάκου σε νέα βάση.

Κατάργηση του «5ευρου» στις Μονάδες του ΠΕΔΥ

Άμεση ενίσχυση των ΔΥΠΕ -Νέες αρμοδιότητες και ανάδειξη συντονιστικού και εποπτικού ρόλου.

Τροποποίηση θέσεων ιατρικού προσωπικού στα οργανογράμματα των Νοσοκομείων.

Οριστικοποίηση των Οργανισμών των Νοσοκομείων.

  •        Άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για την εκπαίδευση και τις ειδικότητες του υγειονομικού προσωπικού, των νοσηλευτών, των γιατρών και της εξειδίκευσής τους μετά τη λήψη ειδικότητας.
  • Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για παραγωγή υψηλού στελεχιακού δυναμικού στη διοίκηση και τις υπηρεσίες υγείας, μετά από αξιολόγηση.
  • Άμεση λειτουργία των 150 κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.

Στελέχωση του ΕΚΑΒ από τις ανώτατες και ανώτερες σχολές (διασώστες, νοσηλευτές – επειγοντολόγοι, παραϊατρικοί).

Αντικατάσταση των αγροτικών γιατρών από μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.

  • Άνοιγμα διαλόγου για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ.
  • Κάρτα Υγείας

Τα σχόλια είναι κλειστά.