Ειδησεογραφικό site

Οι αρχαίοι Έλληνες πάνε Αμερική…

83

Το Μουσείο Πολιτισμού της Οττάβα υποδέχεται την έκθεση που περιλαμβάνει περισσότερα από 500 εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας

Πρωτοσέλιδα αφιερώματα στα καναδικά ΜΜΕ, με πανηγυρικούς τίτλους, όπως «Οι δόξες της Ελλάδας», υποδέχονται τη μεγάλη έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που εγκαινιάστηκε χθες, Παρασκευή, στο Μουσείο Πολιτισμού του Καναδά, στην Οττάβα, το οποίο δέχεται ετησίως 1,2 εκατ. επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση «Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great», που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Consortium τεσσάρων σημαντικών Μουσείων του Καναδά και των ΗΠΑ, περιλαμβάνει περισσότερα από πεντακόσια εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, που προέρχονται από 22 ελληνικά Μουσεία.

i-arxaia-ellada-taksideuei-stin-ameriki (1)

i-arxaia-ellada-taksideuei-stin-ameriki

Έως τις 12 Οκτωβρίου, το ταξίδι της έκθεσης συνεχίζεται στον Καναδά, όπου και θα παρουσιάζεται στο Μουσείο Ιστορίας στην Οττάβα. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στο Field Museum, στο Σικάγο (24 Νοεμβρίου 2015 έως 10 Απριλίου 2016) και στο National Geographic Museum, στην Ουάσιγκτον (26 Μαΐου 2016 έως 9 Οκτωβρίου 2016).

Κεντρικό θεματικό άξονα της έκθεσης αποτελούν οι Έλληνες ως μορφές μέσα από τα ανασκαφικά δεδομένα, ξεκινώντας από τον ανώνυμο επιφανή νεκρό, προχωρώντας στον μυθολογικό άνακτα Αγαμέμνονα, τον επώνυμο αριστοκράτη και καταλήγοντας σε επιφανείς προσωπικότητες του πνεύματος, όπως ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, και σε ιστορικές φυσιογνωμίες, όπως ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος.

i-arxaia-ellada-taksideuei-stin-ameriki (4)

i-arxaia-ellada-taksideuei-stin-ameriki (2)

i-arxaia-ellada-taksideuei-stin-ameriki (3)

Η έκθεση, το χρονολογικό πλαίσιο της οποίας καλύπτει από την Εποχή του Λίθου έως την Ελληνιστική Περίοδο, δηλαδή από το 6.000 π.Χ. περίπου μέχρι τον 2ο αι. π.Χ., διαρθρώνεται σε δέκα θεματικές ενότητες.

Προοίμιο: Ο άνθρωπος στο προϊστορικό Αιγαίο, Οι Μυκηναίοι, Όμηρος: Μύθος και Ιστορία, Αριστοκράτες, Αθλητές και Πανελλήνιοι Αγώνες, Κούροι και Κόραι, Λεωνίδας, ο βασιλιάς της Σπάρτης,Αθηναίοι και Δημοκρατία, Φίλιππος Β και Μέγας Αλέξανδρος

i-arxaia-ellada-taksideuei-stin-ameriki (6)

i-arxaia-ellada-taksideuei-stin-ameriki (7)

Τα σχόλια είναι κλειστά.