Ειδησεογραφικό site

Οικογένεια χασισοκαλλιεργητών με κλοπιμαία στη Ροδόπη

39

«Βουτηγμένοι» στην παρανομία ήταν μια ολόκληρη οικογένεια στην κοινότητα Μωσαϊκό της Ροδόπης, που επιδιδόταν σε χασισοκαλλιέργειες, κατοχή παράνομου οπλισμού, λαθραίου καπνού και δικύκλων κλεμμένων εδώ και χρόνια από την περιοχή!

Οι διασταυρωμένες πληροφορίες που έφτασαν στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησαν σε επιχείρηση στο σπίτι του 42χρονου πατέρα και των γιων του ηλικίας 22, 21 και 19 χρόνων, όπου ανακάλυψαν 14 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,20 ως 3,10 μέτρων από τα οποία τρία ήταν κορφολογημένα, κλώνους ακατέργαστης κάνναβης βάρους 486 γραμμαρίων σε κατάσταση αποξήρανσης και μια συσκευασία με καπνό βάρους 430 γραμμαρίων για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Ακόμη, βρέθηκαν στο σπίτι ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια με έξι φυσίγγια.

Στον ίδιο χώρο, όμως, υπήρχαν 23 εξαρτήματα δίκυκλων, ένας σκελετός μοτοποδηλάτου με παραποιημένο αριθμό πλαισίου, τρεις μπαταρίες οχημάτων, ένα ηλεκτρικό εργαλείο και μια ηλεκτρονική συσκευή την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα μέλη της οικογένειας που συνελήφθησαν. Μάλιστα, ο πατέρας –και ένας 28χρονος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία- κυκλοφορούσαν με δυο μοτοσικλέτες που είχαν κλαπεί το 2010 και στις 19 Οκτωβρίου φέτος από τον Ίασμο Ροδόπης και τη Χρυσούπολη Καβάλας!

Και οι δυο είχαν παραλάβει τις μηχανές από έναν 17χρονο που τις είχε κλέψει και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές. Πρόκειται για δραπέτη που το είχε σκάσει την 1η Σεπτεμβρίου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και από τότε αναζητείται. Η τετραμελής οικογένεια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης με κατηγορίες για καλλιέργεια ναρκωτικών, κατοχή λαθραίου καπνού, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.