Ειδησεογραφικό site

Ογδονταέξι «στοιβαγμένοι» μετανάστες σε φορτηγό με προορισμό την Αυστρία

46

 

Σοκ έχει προκαλέσει στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη η εικόνα 86 μεταναστών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν μέσα σε ένα φορτηγό, μέσω του οποίου επεδίωκαν αν φτάσουν στην Αυστρία.

Σκηνές που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία αρχίζει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.

Τα αυστριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι 86 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και μία έγκυος οκτώ μηνών, αλλά και 16 παιδιά, το πιο μικρό σε ηλικία πέντε ετών, εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο, μέσα σε άθλιες συνθήκες, με 35 βαθμούς Κελσίου, δίχως αέρα και με ελάχιστο οξυγόνο στο κλειστό φορτηγό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν κλειδαμπαρωμένοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 ωρών, πριν βρεθούν από την αστυνομία, παίρνοντας αέρα μόνο από κάτι μικρές τρύπες που είχαν ανοίξει οι ιδιοκτήτες του φορτηγού.

Η αυστριακή αστυνομία δήλωσε ότι είναι μακράν η χειρότερη υπόθεση που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα,  ενώ κάνουν λόγο για σοκαριστικές σκηνές την ώρα που άνοιξαν την πόρτα και αντίκρισαν τους 86 στοιβαγμένους ανθρώπους μέσα στο φορτηγό.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.