Ειδησεογραφικό site

Ξεσκεπάζεται το παρασκήνιο του «πολέμου» για την Προεδρία – Γιοβανόπουλος: Μην με βρίζετε επειδή μπορεί να ψηφίσω Πρόεδρο – Καπερνάρος: Με ποιο δικαίωμα μιλάτε για αποστασίες

28

«Μην με βρίζετε επειδή είμαι πιθανός ψηφοφόρος Προέδρου της Δημοκρατίας» ειπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας με τον έμμεσο αυτό τρόπο την πρόθεσή του να υπερψηφίσει στην επικείμενη διαδικασία για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Για πόσο θα με βρίζετε επειδή μπορεί να ψηφίσω για Πρόεδρο;» συνέχισε ο βουλευτής κάνοντας έκκληση προς όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις για συναίνεση.

«Να φθάσουμε σε ένα σημείο να ανταμώσουμε όλοι μαζί. Η χώρα δεν μπορεί να σπαρταρά και εμείς να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε» σημείωσε ο κ.Γιοβανόπουλος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό  κάλεσε όμως κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να πούνε την αλήθεια η οποία όπως υποστήριξε είναι πως: «Δεν μπορείτε μόνοι σας. Κανείς δεν μπορεί. Μαζί μπορούμε. Να το ακολουθήσουμε όλοι το μαζί. Ηγεσία, αυτό σημαίνει ότι εμπνέεις και ακολουθείς το κοινό όραμα για να το ακολουθήσουν όλοι».

Καπερνάρος: Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για αποστασία;

kapernaros1Στην αντεπίθεση για τα περι αποστάτες πέρασε και ο κ. Βασιλης Καπερνάρος επιστρέφοντας τις κατηγορίες στον ΣΥΡΙΖΑ. «Προκαλούν δυσωδία αυτά που ακούμε. Πώς είναι δυνατόν να μιλούν για αποστασία; Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε μη βουλευτές εκπρόσωπους τύπου και μη εχέφρονες να μιλούν για αποστασίες;» ειπε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ανέγνωσε μάλιστα τον ορισμό της λέξης αποστάτη από λεξιλόγιο και ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση εάν θεωρεί κάποιον βουλευτή ότι είναι «προδότης, κινηματίας».

«Με ποιο δικαίωμα σπιλώνετε ονόματα και υπολήψεις» συνέχισε και πέταξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μήπως είστε αποστάτες εσείς που μιλάτε με αυτό τον ξεδιάντροπο τρόπο; Μήπως είναι αυτοί αποστάτες από το Σύνταγμα; Ο βουλευτής ορκίζεται στο να υπακούει στο Σύνταγμα κα στους νόμους και να εκπληρώνει ευσυνείδητα τα καθήκοντα του. Οι βουλευτές εχουν απεριόριστο δικαίωμα ψήφου κατά συνείδηση. Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται για γνώμη και ψήφο κατά την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων».

Ο κ. Καπερνάρος μίλησε για «μηχανουργία που μηχανεύονται δήθεν μηχανισμούς αποστασίας» ενώ αναρωτήθηκε «ο αρχηγός σας συνομίλησε με τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές. Ο Τσίπρας κάλεσε δύο κυρίους και δύο κυρίες. Τι συζητήσανε; Για την αστρολογία και την μετεωρολογία; Μήπως ο Τσίπρας θέλει να προσεταιριστεί βουλευτές για να μην γίνει η διαπραγμάτευση για την συμφωνία;»

Τέλος, ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα ψηφίζει κατά συνείδηση «Δεν μπαίνω σε μαντρί και αν υπήρχα θα έβγαινα. Αντί να τιμάτε ότι υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές τους κατηγορείτε»

Τα σχόλια είναι κλειστά.