Ειδησεογραφικό site

Ξεμένει από… συντρόφους ο Τσίπρας – Τον εγκατέλειψε και ο Μελανσόν

46

Τελείωσε το ειδύλλιο Τσίπρα-Μελανσόν. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός υπέγραψε το μνημόνιο, ο γάλλος ηγέτης του αριστερού κόμματος τον εγκατέλειψε και στηρίζει Λαφαζάνη.

Σήμερα το απόγευμα ο Μελανσόν και δύο στελέχη του κόμματός του θα κάνουν τηλεδιάσκεψη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αποκαλύπτει η Liberation.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλική εφημερίδα, ο Ζαν Λικ Μελανσόν κατηγορεί τον Τσίπρα ότι υποχώρησε απέναντι στους δανειστές.
«Οι εκλογές είναι καλό. Η φωνή του λαού είναι πάντα η λύση για τα προβλήματα μιας χώρας. Αλλά πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις ενός λαού. Οι Ελληνες ψήφισαν Οχι στο ευρωπαϊκό σχέδιο και ο Τσίπρας το υπέγραψε”.
Ο Μελανσόν, ο οποίος μιλάει πλέον ανοιχτά στη Γαλλία για «γαλλική κυριαρχία» και ανεξαρτησία απέναντι στο ευρώ, συναντήθηκε την Κυριακή με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Συμφώνησαν να κάνουν μαζί μια συνέντευξη τύπου για το Plan B, δηλαδή για την έξοδο από το ευρώ αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα από τη Γαλλία όπου βρέθηκε στην Γιορτή του Τριαντάφυλλοι που διοργάνωσαν «αντάρτες» του Φρανσουά Ολάντ. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Μοιραζόμαστε πολλά κοινά σημεία και συμπάθειες. Τους εκτιμώ και πιστεύω ότι θα ήθελαν να πάω μαζί τους. Αλλά σε πολιτικό επίπεδο είμαστε μακριά. Δεν θα ήταν έξυπνος συνδυασμός» δήλωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.