Ειδησεογραφικό site

Ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό υπό το βάρος των πιέσεων της Τρόικας

33

Είναι από τις σπάνιες φορές που η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό στην Βουλή δεν αποτελεί το κεντρικό θέμα και αυτό λόγω των πυκνών και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που δημιουργεί η κρίσιμη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικας.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επιχειρώντας να αξιοποιήσει προς όφελός του την αμηχανία αρκετών κυβερνητικών βουλευτών ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του προϋπολογισμού εως ότου ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία με τους δανειστές. Το ίδιο αίτημα επανέλαβε και στην Ολομέλεια εξηγώντας πως ενδεχόμενη συμφωνία πιθανόν να ανατρέπει τα δεδομένα του προϋπολογισμού που καλείται να ψηφίσει το Σώμα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «κατανοητό» το αίτημα του κ. Καμμένου υποστήριξε όμως πως η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να  καταθέτει προϋπολογισμό, επαναφέροντας το αίτημα των εκλογών με το καλημέρα της συζήτησης.

«Θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να φέρει προϋπολογισμό» είπε ο κ. Λαφαζάνης για να προσθέσει « το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να καθορίσει ημερομηνία άμεσων εκλογών και να μιλήσει ο λαός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.