Ειδησεογραφικό site

Ξεγέλασαν 80χρονη και της «έφαγαν» 1 εκατομμύριο ευρώ

57

Με ένα σατανικό σχέδιο, το οποίο αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι, κατάφεραν να βάλουν στο χέρι μέρος της αμύθητης περιουσίας 80χρονης Χανιώτισσας.

Η υπερήλικη παθούσα που φέρεται να έχει τρανταχτή περιουσία, έχασε μέσα από την κρύπτη της κατοικίας της κοσμήματα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων οδήγησε τα πράγματα στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας το πραγματικά πανούργο σχέδιο που κατέστρωναν οι τέσσερις εμπλεκόμενοι προκειμένου να ξεγελάσουν την ηλικιωμένη και να καρπωθούν τον θησαυρό που έκρυβε στο σπίτι της.

Την ηλικιωμένη προσέγγισε υπάλληλος τράπεζας στην οποία ήταν πελάτης. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε, όπως επισημαίνεται, να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της. Κάποια στιγμή της συνέστησε να μετατρέψει ποσό περίπου 500.000 ευρώ σε χρυσές λίρες και να τις φυλάξει στην θυρίδα που είχε στην τράπεζα για λόγους ασφαλείας.

Η 80χρονη πείστηκε και το έκανε. Μαζί με τις χρυσές λίρες, στην θυρίδα τοποθέτησε κοσμήματα και ράβδους χρυσού. Τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα μέχρι μία μέρα που ο τραπεζικός υπάλληλος την έπεισε να πάρει τα κοσμήματα, τις λίρες και τους ράβδους χρυσού από την θυρίδα και να τα φυλάξει στο σπίτι της, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση με τις τράπεζες ήταν ρευστή και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια τους.

Η ηλικιωμένη το έπραξε, φρόντισε όμως να φτιάξει στο σπίτι μία μυστική κρύπτη, όπου τοποθέτησε τον θησαυρό. Σίγουρη για την ασφάλεια των κοσμημάτων και του χρυσού, πέρασε καιρός για να ανοίξει την κρύπτη και να διαπιστώσει ότι όλα είχαν κάνει …φτερά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο κόλπο εμπλέκονται εκτός από τον τραπεζικό υπάλληλο, η φίλη του με καταγωγή από το Ηράκλειο, η οποία επίσης είναι υπάλληλος σε άλλη τράπεζα, ένας συνταξιούχος τραπεζικός και ένας επαγγελματίας οδηγός. Οι τέσσερις έκαναν στενή παρέα. Κατά την Αστυνομία προκύπτει ότι ο τραπεζικός υπάλληλος, μία μέρα πρότεινε στην ηλικιωμένη να πάνε βόλτα. Άφησε την πίσω πόρτα του σπιτιού ανοιχτή και όσο διάστημα απουσίαζαν, ανέλαβαν δράση οι συνεργοί του. Μπήκαν στο σπίτι, εντόπισαν την κρύπτη, πήραν τον θησαυρό, έκλεισαν και πάλι την κρύπτη και έφυγαν σαν…κύριοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.