Ειδησεογραφικό site

Ν. Τσούκαλης: Παραμένει στο τραπέζι η πρόταση των «οκτώ»

30

Στο τραπέζι της διαβούλευσης παραμένει «η έκκληση των οκτώ» σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκο Τσούκαλη ο οποίος εξέφρασε την πικρία του γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε, έστω και λέγοντας όχι».

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει «αναμενόμενο» το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρεί, πάντως, ότι «είναι πολύ δύσκολη η συγκέντρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

Ερωτηθείς για την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και των ηγετικών οργάνων του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Τσούκαλης είπε ότι «φαίνεται ότι η επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει το πλαίσιο το οποίο συζητάει, φαίνεται ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση. Βεβαίως, απέχουμε πάρα πολύ από την τελική απόφαση, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε πρόγραμμα, όρους και συνθήκες της συνεργασίας και κυρίως τι σημαίνει οργανωτική και πολιτική αυτονομία του κόμματος, η οποία ναι μεν παραμένει, αλλά εκφράζεται με συγκεκριμένους τρόπους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.