Ειδησεογραφικό site

Ν. Παππάς: Η χώρα χρειάζεται εκλογές

20

«Η χώρα χρειάζεται εκλογές για να προκύψει μια Βουλή που θα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση». Αυτό δήλωσε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» ο κ. Παππάς τόνισε ότι «κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι εκλογές θα πρέπει να πάνε το 2016», ενώ ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνούσε να εκλεγεί Πρόεδρος στην τρίτη κάλπη και ταυτόχρονα να κλειδώσει ημερομηνία των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε μια τέτοια συζήτηση».

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι είναι δύσκολο να εξηγηθεί πολιτικά πώς ένας βουλευτής που ψηφίζει παρών στις πρώτες δύο ψηφοφορίες για τον ΠτΔ, αλλάζει τη στάση του και ψηφίζει υπέρ στην τρίτη ψηφοφορία.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, λέγοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας έκανε παράβαση του καταστατικού της Τράπεζας και ως προς την υποχρέωση του να διαμορφώνει κλίμα ηρεμίας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα. Έχει υπερβεί τα εσκαμμένα κι εμείς κάναμε το αυτονόητο, ανταλλάξαμε απόψεις με τον προηγούμενο διοικητή της κεντρικής Τράπεζας». Επεσήμανε δε ότι έχει έρθει η ώρα που οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά.

Στο ερώτημα αν ο κ. Προβόπουλος διαχειρίστηκε καλά την κατάσταση, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα απάντησε: «Δεν ακούσαμε τότε τον κ. Προβόπουλο και αυτό πρέπει να το πούμε. Εμείς είμαστε μια παράταξη που έχει ασκήσει δριμεία κριτική στις επιλογές της κεντρικής Τράπεζας».

«Το Βερολίνο θα ήθελε να νικήσει η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα. Είναι σαφές. Η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως αντιπαράδειγμα είναι σε εφαρμογή όλα τα χρόνια του μνημονίου. Η Ευρώπη είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά», είπε ακόμη

Τα σχόλια είναι κλειστά.