Ειδησεογραφικό site

ΝΥΤ: Μαζικές ακυρώσεις αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη Λέσβο λόγω μεταναστών

30

 

Με τα ελληνικά νησιά να «πνίγονται» από τους χιλιάδες μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τουλάχιστον τρεις ναυτιλιακές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν αλλάξει τα δρομολόγιά τους, αποφεύγοντας να προσεγγίσουν το νησί της Λέσβου, σχολιάζει σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

H Regent Seven Seas Cruises και η Oceania Cruises άρχισε να τροποποιεί τα δρομολόγιά της στις 6 Σεπτεμβρίου ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι θα παραλείψουν να κάνουν στάσεις στο νησί αυτό το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, η Regent Seven Seas Cruises και το κρουαζιερόπλοιο Mariner τροποποίησε το δρομολόγιό του και αντί να σταματήσει για μία ημέρα στην Λέσβο, θα κάνει στάση τελικά στην Καβάλα. Την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν τα κρουαζιερόπλοια Voyager και Nautica, επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα προσαρμόσουμε τα μελλοντικά μας δρομολόγια αν υπάρξει ανάγκη» δήλωσε ο εκπρόσωπος δύο ναυτιλιακών εταιρειών κρουαζιέρας, Jason Lasecki.

Ο εκπρόσωπος της εταιρεία Silversea δήλωσε επίσης με τη σειρά του ότι το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit αντί να σταματήσει στις 26 Σεπτέμβρη στην Λέσβο, θα κάνει στάση στη Μύρινα της Λήμνου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα για το νησί της Λέσβου, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, διότι η περίοδος του φθινοπώρου θεωρείται υψηλή σεζόν για τις ναυτιλιακές εταιρείες κρουαζιέρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.