Ειδησεογραφικό site

Ντ. Μιχαηλίδης: Ψέματα όσα λέει περί μιζών για μένα ο Νίκος Ζήγρας

55

Με την απολογία του κατηγορουμένου για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος πρώην υπουργού της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, συνεχίστηκε η δεύτερη μεγάλη δίκη για την υπόθεση διακίνησης παράνου χρήματος από μίζες για την  υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην απολογία του ο Ντίνος Μιχαηλίδης – ο δεύτερος μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο  που έχει βρεθεί στη φυλακή για «μαύρο» χρήμα από τα εξοπλιστικά – αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και επιτέθηκε στον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος τον είχε «κάψει» με την απολογία του στις ανακριτικές αρχές.

«Γνώρισα τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην Ελλάδα και είχαμε συνομιλίες για υπηρεσιακά ζητήματα. Τίποτα περισσότερο. Δεν είχαμε φιλία. Ήρθε και με δική μου πρόσκληση στην Κύπρο» ανάφερε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και προσέθεσε: «Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε παρουσιαστεί ότι ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για την Κύπρο. Δεν είχα ιδιαίτερη σχέση μαζί του ουδέποτε είχα συζητήσει μαζί του για τα εξοπλιστικά προγράμματα, να του δώσω επιταγές ή χρήματα».

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο Ντίνος Μιχαηλίδης ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ελλάδας και σήμερα συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση των εξοπλιστικών του 2001 του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί με το ΑΔΗΚ. Τότε ήταν, όπως είπε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, που ο Α. Τσοχατζόπουλος τον παρακάλεσε να συναντηθεί με τον πρώτο του εξάδελφο Νίκο Ζήγρα για να τον βοηθήσει σε κάποια προσωπικά του προβλήματα.

Η συνάντηση με τον Ζήγρα
Η συνάντηση αυτή έγινε σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό, οποίος ανέφερε στην απολογία του: «Όντως συναντηθήκαμε στο Four Seasons. Μου ανέφερε διάφορες έγνοιες του που είχε σχετικά με τις εργασίες του στην Κύπρο. Μου ζήτησε να βοηθήσω στην πρόσληψη της κόρης του στη Τράπεζα Κύπρου Θεσσαλονίκης. Μου ζήτησε πληροφορίες για ίδρυση , φορολόγηση και διαχείριση υπεράκτιων εταιριών. Του απάντησα ότι δεν είχα ακριβώς πληροφορίες και ότι με τα θέματα αυτά ασχολείται ο γιος μου Μιχάλης και του είπα ότι θα μπορούσα να τον φέρω σε επαφή μαζί του».
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης χαρακτήρισε ψέματα τα όσα έχει καταθέσει για εκείνον ο Νίκος Ζήγρας αναφέροντας μεταξύ άλλων στην απολογία του: «Όσα λέει για εμένα είναι απολύτως ψέματα. Του έκανα μήνυση και αγωγή αμέσως. Ποτέ δεν είχα πάρει επιταγές και δεν έδωσα επιταγές στον Ζήγρα από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Ποτέ δεν είχα ανάμιξη 12 χρόνια ως υπουργός σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Παρότι υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Ζήγρας είχε ιδιαίτερες σχέσεις με Αλ Ζαγιάντ εμείς δεν είχαμε αποδείξεις. Ποτέ δεν είχα σχέση με οτιδήποτε αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα ΤΟΡ – Μ1».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δήλωσε ότι ένιωθε αποστροφή για τον Νίκο Ζήγρα, τον οποίο – όπως είπε – συναντούσε στον προθάλαμο του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Τον  Ζήγρα τον οποίο είχα συναντήσει στο προθάλαμο του γραφείου του Τσοχατζόπουλου μια δυο φορές και κάθε φορά με ρωτούσε επίμονα διαφορά για το τι συζήτησα με τον Τσοχατζόπουλο και με αηδίαζαν. Επειδή ήταν πολύ περίεργος τον Ζήγρα τον αποστρεφόμουν».

Πρόεδρος : Γιατί να πει ψέματα ο Ζήγρας; Τι λόγο είχε;

Ντ. Μιχαηλίδης: Δεν ξέρω. Στην απολογία μου στον ανακριτή είχα πει ότι ίσως για να καλύψει κάποιον άλλον.

Πρόεδρος : Ποιον άλλον;

Ντ. Μιχαηλίδης : Όπως αποδεικνύεται από την αλληλογραφία που υπάρχει στην δικογραφία είτε τον Φουαντ Αλ Ζαγιάντ είτε τον Καμπούρογλου. Με τον Καμπουπρογλου δεν έχω καμία επικοινωνία. Με τον Φουάντ Αλ Ζαγιαντ είχαμε σχέσεις, ήταν ένας καλός πελάτης που γνώριζα από την δεκαετία του ‘80. Ασχολείτο με επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως το πετρέλαιο

Πρόεδρος : Ο Αλ Ζαγιάντ αναφέρει σε δηλώσεις στο δικαστήριο ότι τα ονόματα των εταιριών (blue – bell κ.ά μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο χρήμα) και τις επιταγές του τα δώσατε εσείς. Γιατί το λέει αυτό το πράγμα;

Ντ. Μιχαηλίδης : Δεν γνωρίζω γιατί τα λέει αυτά και εγώ εξεπλάγην. Ήθελε ενδεχομένως να παρουσιαστεί ότι δεν έχει σχέση με τα εξοπλιστικά και τον Τσοχατζόπουλο.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.