Ειδησεογραφικό site

Ντόρα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Ο Σαμαράς να μιλήσει με τον Τσίπρα – Δεν πάω στα γενέθλια της ΝΔ

33

Σημείο επαφής και συνεννόησης μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα για τα κρίσιμα θέμα της οικονομίας, αλλά αργότερα των Προεδρικών εκλογών, πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, μία μέρα μετά την σφοδρή κριτική που άσκησε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή μέσω της οποίας έκανε λόγο για ακραία υπερφορολόγηση και κρατικά φέσια στις επιχειρήσεις.

«Είναι καιρός να έρθουν σε συνεννόηση η αντιπολίτευση με την κυβέρνηση. Να καλέσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα και να συνεννοηθούν. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Είμαστε κοντά στο να πιούμε νερό και στο τέλος αυτής της προσπάθειας. Θα ήταν κρίμα να τιναχτούν αυτά τον αέρα για μικροπολιτικά οφέλη, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται αυτά. Υπάρχουν πολλά θέματα που ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε: «Η πολωτική αντίληψη δεν έχει καλά αποτελέσματα για τη χώρα. Έξι μήνες ακραίας πολιτικής συμπεριφοράς δεν αντέχει η χώρα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τις ευθύνες μας, όχι απέναντι στο κόμμα μας, αλλά απέναντι στον ελληνικό λαό».

Για τις Προεδρικές εκλογές και την ονοματολογία η κ. Μπακογιάννη σημείωσε επίσης: «Ας μην μιλάμε για τον Κώστα Καραμανλή που έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν τον ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες σε ανώτατο επίπεδο, υπάρχουν πολλά». Όσο για τους 180 βουλευτές και για το εάν θα καταφέρει η κυβέρνηση να τους συγκεντρώσει η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε: “Το θέμα είναι το πολιτικό κλίμα. Αν τότε το κλίμα δηλαδή, θα επιτρέπει συναινέσεις κομμάτων ή όχι; Εγώ εκτιμώ ότι αυτό θα είναι εφικτό, αλλά προϋποθέτει συγκεκριμένες κινήσεις και συνεννοήσεις που πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα”.

“Δεν θα πάω στα γενέθλια της Ν.Δ.”

Η κ. Μπακογιάνη αποκάλυψε επίσης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ότι θα απουσιάζει από τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έχει υποχρεώσεις στις Βρυξέλες.

«Δεν θα παραβρεθώ στα γενέθλια. Δυστυχώς, θα απουσιάζω για βουλευτικές υποχρεώσεις στις Βρυξέλες», ανέφερε.

Επιστροφή στελεχών

Για την επιστροφή στελεχών στη Ν.Δ. η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «όλοι έχουν χώρο στη Ν.Δ.» σημειώνοντας ότι το κόμμα έχει ανάγκη να τοποθετηθεί ξανά στην κεντροδεξιά. «Είμαι βαθιά παραταξιακή. Έχουν χώρο στη Νέα Δημοκρατία όσοι πραγματικά πιστεύουν κα ασπάζονται και την πολιτική και την ιδεολογία της Ν.Δ.. Υπάρχει η μεγάλη κεντροδεξιά και πρέπει να την ξανασυναντήσουμε. Αν αφήσουμε το κέντρο ορφανό θα είναι τεράστιο πολιτικό και ουσιαστικό λάθος. Η κοινωνία δεν καταλαβαίνει όμως από ταμπέλες, αλλά από πολιτικές. Η επιστροφή στις αξίες της Ν.Δ. είναι απολύτως απαραίτητη.

Υποψήφια στην Α’ Αθήνας

Σχετικά με τις επόμενες εκλογές η κ. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε τις φήμες που την θέλουν υποψήφια στην Α’ Αθήνας. «Βεβαίως και θα είμαι υποψήφια στην Α’ Αθήνας με σταυρό προτίμησης. Επειδή μπορεί να μου κάνανε κανένα «δώρο» πάλι… στο επικρατείας γι’ αυτό βιάζομαι να πω ότι θα είμαι υποψήφια στην Α’ Αθήνας. Δεν επιδιώκω «διορισμό» στην πολιτική, αλλά την πολιτική νομιμοποίηση που την έχεις μόνο από τους πολίτες»

Τροπολογία για τις αντικειμενικές
Μετά την ερώτηση που κατέθεσε για την μείωση των αντικειμενικών αξιών η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι καταθέτει και σχετική τροπολογία.
«Από τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να κόψουμε 1 δισεκατομμύριο γιατί ο κόσμος δεν έχει πια χρήματα για να πληρώσει. Για να εισπράξει το κράτος θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές δόσεις και δεύτερον η επιβάρυνση να είναι στο σημείο που ο κόσμος να μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτές οι διαδικασίες θα κινήσουν την αγορά.

Είμαι κυβερνητικός βουλευτής που στηρίζω την κυβέρνηση και γι’ αυτό περιμένω από τον κ. Χαρδούβελη μια απάντηση για τις αντικειμενικές αξίες. Το να κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα δεν έχει νόημα. Θα καταθέσω και τροπολογία για την μείωση των αντικειμενικών αξιών. Θέλω να λύσω το θέμα και αυτό αφορά τους πολίτες σήμερα. Αυτή είναι η δουλειά μας, γι’ αυτό μας εκλέξανε».

“Δεν περνάνε τα νταηλίκια του ΣΥΡΙΖΑ”
Η κ. Μπακογιάννη κατακεραύνωσε ωστόσο την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα οικονομίας, αλλά και την εικόνα που δημιουργεί στο εξωτερικό για τα εθνικά θέματα της χώρας.

«Τα νταηλίκια δεν περνάνε στο εξωτερικό, εκεί πρέπει να είμαστε σοβαροί» υπογράμμισε και τόνισε: «Μετά την τελευταία επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, άκουσα να λένε ότι η επιμήκυνση του χρέους ίσως να είναι και μια μορφή κουρέματος. Μπράβο. Σ’ αυτό συμφωνούμε. Πρέπει να είναι στόχος και των δύο. Γιατί τα νταηλίκια δεν έχουν αντίκρισμα στην διεθνή πολιτική σκηνή. Αυτά που λέμε πρέπει να έχουν αντίκρισμα και σοβαρότητα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.