Ειδησεογραφικό site

Ντόρα Μπακογιάννη: Να φτιάξουμε μια κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» της πολιτικής

33

Την Καβάλα επισκέφθηκε, την Τρίτη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκεί συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κ;α Μπακογιάννη τόνισε πως «ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε όλοι, να λειάνουμε τις γωνίες μας και να συμφιλιωθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου», τονίζοντας ότι είναι η στιγμή «να κάνουμε μία «Εθνική Ελλάδος» της πολιτικής με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Σε ερώτηση για το αν μία τέτοια πρόταση συνεργασίας απευθύνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε «μα, εννοούμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως», εξηγώντας ότι «σήμερα, είμαστε όλοι ωριμότεροι και όλοι σοφότεροι, γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε» και όσον αφορά για το χρονικό σημείο μιας τέτοιας πρότασης, αν δηλαδή επί του παρόντος κρίθηκε βολικό έως αναγκαίο να γίνει, σχολίασε ότι «μάθαμε και αλλάξαμε, αυτή είναι η αλήθεια».

Περιοδεία στη Δράμα

Σήμερα, η κυρία Μπακογιάννη βρέθηκε στη Δράμα, όπου επισκέφθηκε διαδοχικά το Δημαρχείο της πόλης, τη  Αντιπεριφέρεια και το Επιμελητήριο και ακολούθως μίλησε στο ξενοδοχείο Ξενία, σεπαλαιά και νέα στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την ομιλία της η πρώην υπουργός άσκησε κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας «ούτε εμείς που γνωρίζαμε, δεν περιμέναμε να κάνουνε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα»….. «είναι τραγικό το γεγονός ότι 60.000 επιχειρήσεις ζήτησαν τους τελευταίους μήνες ΑΦΜ από την γειτονική Βουλγαρία»

«Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον τόπο ακυβέρνητο»

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για μετεκλογική συνεργασία των κομμάτων- που είναι και το βασικό μήνυμα των εκλογών από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας- … «ο τόπος σήμερα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει τον τόπο ακυβέρνητο» είπε, ενώ χαρακτήρισε αλαζονική την στάση του Αλέξη Τσίπρα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Εμείς δεν δίνουμε υποσχέσεις»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επεσήμανε τις υποσχέσεις που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια πολιτικοί τους αντίπαλοι (λεφτά υπάρχουν, θα σκίσουμε τα μνημόνια κλπ) και τόνισε: «Εμείς δεν δίνουμε υποσχέσεις. Προτιμάμε να έχουμε, με την προσπάθεια που θα καταβάλουμε, το αποτέλεσμα εκείνο που θα μας δικαιώσει» είπε, στηλιτεύοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης μέσα από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.