Ειδησεογραφικό site

Νέα κόντρα στην κυβερνηση – Ντινόπουλος σε ανοικτή ρήξη με Μητσοτάκη – Τάσσεται υπέρ αυτών που λέει η Δούρου

89

«Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, αναφορικά με τον έλεγχο μονιμοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, κρατώντας πάντως αποστάσεις από την έως τώρα στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ασφαλώς και δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτήν την ένταση που δημιουργήθηκε στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου είπα ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα γίνουν απολύσεις, διότι δεν προβλέπονται από τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντινόπουλος τάχθηκε μάλιστα με το μέρος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον κ. Μητσοτάκη.  «Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», σημείωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη ότι θέλει «μία εργασιακή ειρήνη στην τοπική αυτοδιοίκηση» και υπογράμμισε, τέλος, πως «πάνω από όλα είναι η εφαρμογή των νόμων». «Δεν μπορεί νόμος που έχει ψηφιστεί, να μην τηρηθεί και να μην εφαρμόζεται», κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.