Ειδησεογραφικό site

Ντινόπουλος: Νέα έρευνα για τη σύμβαση στην παραλία της Μυκόνου όπου πέθανε ο 10χρονος

53

Περαιτέρω έρευνα ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία του απέστειλε το πόρισμα για την εκμίσθωση του αιγιαλού στην περιοχή Κάτω Λιβάδι Μυκόνου, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό στις 11 Αυγούστου, με θύμα ένα παιδί 10 ετών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η τελευταία σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και του ιδιοκτήτη μισθωτή δεν είχε προσυπογραφεί ακόμη από τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και για το λόγο αυτό ο Αργ. Ντινόπουλος, που είχε παραγγείλει τη διενέργεια της σχετικής έρευνας μετά τις αποκαλύψεις από τον Τύπο για παραβάσεις στη διαδικασία εκμίσθωσης του αιγιαλού, ζήτησε περαιτέρω έρευνα από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπ. Σπυρίδων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το συνολικό μίσθωμα για όλη την τουριστική περίοδο, που καταβάλει ο ιδιώτης στον Δήμο Μυκόνου, ανέρχεται συνολικά στο εξαιρετικά χαμηλό ποσό των 1.500 ευρώ, ενώ το τέλος που υποχρεώνεται να καταβάλει προς το Δημόσιο είναι μόλις 300,20 ευρώ (το 20% του μισθώματος), ένα θέμα το οποίο αποτελεί ακόμη έναν λόγο για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.