Ειδησεογραφικό site

Ντέισελμπλουμ: Με την κυβέρνηση του Τσίπρα, η εμπιστοσύνη δέχθηκε σημαντικό πλήγμα το τελευταίο εξάμηνο

40

Η εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών θεσμών στην ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη, μετά από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εφ’ όσον επανεκλεγεί πρωθυπουργός, έχει τις ικανότητες να εφαρμόσει τη συμφωνία.

«Με την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, η εμπιστοσύνη δέχθηκε σημαντικό πλήγμα το τελευταίο εξάμηνο.

Πλέον, χρειάζεται μία σοβαρή κυβέρνηση, η οποία να εφαρμόζει με σοβαρότητα τις μεταρρυθμίσεις, ενώ θα ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί και το ζήτημα – κλειδί, για τους παραγωγούς, τους καταναλωτές, τους επενδυτές», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο δίκτυο CNBC από την Άγκυρα, όπου και βρίσκεται για τις εργασίες της G20.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήθελε να απορριφθούν οι θεμέλιοι λίθοι της Ευρωζώνης, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει δεκτό.

Πρόσθεσε δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εφαρμόσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις, καθώς ακόμη και το εξάμηνο της μεγάλης σύγκρουσης, ήταν ο μόνος ο οποίος έδινε λύσεις όταν υπήρχαν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις.

«Είναι ωστόσο δουλειά των ψηφοφόρων να αποφασίσουν εάν θα του δώσουν άλλη μία ευκαιρία», κατέληξε ο πρόεδρος του οργάνου των 19 υπουργών Οικονομικών των χωρών – μελών της Ευρωζώνης.

Αναφέρθηκε τέλος στον Έλληνα πρώην ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συμπεριφορά του σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια των συνομιλίων, ωστόσο διέψευσε ότι υπήρξε περιστατικό όπου οι δυο τους παρ’ ολίγον να πιαστούν στα χέρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.